Geri Dön

Diyabet hastaları için mercimek çorbası

Diyabet hastaları, bilinen diğer adıyla şeker hastaları yemek yerken ekmek, makarna, pilav ya da çorbadan sadece birini tüketerek kan şekerlerini dengede tutmaları sağlıkları için oldukça önemli. Diyabet hastalarına özel şifa dolu bir çorba tarifi paylaşıyoruz.

Diyabet hastaları için mercimek çorbası

Bazı hastalıklar beslenmemizi günlük hayatta zorlayabiliyor. Dikkat etmemiz gereken yiyecekler, tüketmemiz veya tüketmememiz gerek yiyecekler olarak karşımıza çıkabiliyor. Diyabet hastaları da öğünlerini doğru kullanarak kan şekerini dengede tutabilirler. Tam bir şifa kaynağı olan zerdeçal ve tarçın, diyabet hastaları içinde kurtarıcı oluyor. Bu iki şifa kaynağı ile size bir diyabet çorbası tarifi paylaşıyoruz.

Haberin Devamı

Zerdeçallı tarçınlı mercimek çorbası malzemeler

• 1 su bardağı kırmızı mercimek
• 1 adet havuç
• 2 adet kuru soğan
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı toz zerdeçal
Yarım çay kaşığı toz tarçın
• Pul biber, nane, tuz

Yapılışı

Kuru soğanı ve havuç doğrayın. Tencereye koyun ve üzerine yıkanmış mercimeği ekleyin. Malzemenin üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kısık ateşte haşlayın. Haşlanan malzemeleri blender yardımıyla ezin ve üzerine baharatları ekleyin. Kısık ateşte birkaç dakika daha pişirdikten sonra 2 yemek kaşığı zeytinyağı eklenip tekrar karıştırılır. Dilerseniz üzerine biraz limon sıkabilirsiniz.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber