Gündem Diyanet’ten Bosna çıkarması

Diyanet’ten Bosna çıkarması

14.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ile Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde gerçekleştirilen “Hediyem Kur’an Olsun” projesi kapsamında Boşnakça meali bastırılan Kuran-ı Kerim Saray Bosna’daki tarihi Gazi Hüsrev Bey Camii’nde Bosnalı Müslümanlara dağıtıldı.

Diyanet’ten Bosna çıkarması

Milliyet’e konuşan TDV Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat, Ramazan ayında 55 bin Kuran-ı Kerim dağıtımı gerçekleştirdiklerini, kampanya kapsamında 3 yılda toplam 1 milyon 100 bin adet Kuran-ı Kerim dağıtımı yaptıklarını kaydetti. Polat, daha önce Afrin'de de yardım faaliyetlerine katılan "Diriliş Erduğrul dizisinde Abdurahman Alp karekterini canlandıran sevilen oyuncu Celal Al Nebioğlu'nun da Bosna Hersek'teki yardım faaliyetlerine TDV gönüllüsü olarak katıldığını ifade etti. Bosna Hersek'in geçmişte acı badireler atlattığını ve millet olarak bu ülkeye karşı vefa borçları olduğunu kaydeden Nebioğlu, "Türk devleti çok şükür hiçbir zaman burayı yalnız bırakmadı. Bu coğrafyada bu insanların yanında oldu" dedi.

Haberin Devamı

Proje kapsamında 1993 yılında 116 Boşnak sivilin katledildiği Ahmiçi köyünde yaşayan gazilere ve ihtiyaç sahiplerine de gıda kolileri dağıtıldı. Fatih Sultan Mehmet’in 1463 yılında Bosna Hersek’i fethinin ardından buradaki Fransisken rahiplere ibadet özgürlüğü tanıdığı Fojnica şehri yakınındaki Milodraz köyünde de “İyilik Sofrası” kurdu. Polat, TDV ekiplerinin Bosna Hersek ile birlikte 84 farklı ülkede ve 326 bölgede benzer faaliyetler gerçekleştirdiğini söyledi.

Diyanet’ten Bosna çıkarması

TDV’nin dünya genelinde yaptığı yardım faaliyetlerini de anlatan Polat sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ramazan ayı boyunca dünya genelinde 90 bin gıda kolisi dağıtıldı ve 250 bin Müslüman için iftar verildi. Yurt içinde de her biri 25 TL olacak şekilde 1 milyon 750 bin TL değerinde gıda kartları dağıttık. Yurt içi ve dışındaki toplam yardım rakamının 15 milyon TL buldu. Bazı bölgelerde bayram öncesi yetimlerin giydirilmesi ve çocuklara birtakım hediyeler alınması gibi faaliyetler de gerçekleştirdik. Tüm Türk halkının ve Müslüman âleminin Ramazan Bayramı’nı da tebrik ediyorum. Bosna’da bu mekanlarda bir yandan tarih var, bir yandan yaşanmış acılar var. Bu bayramlar inşallah bu acıların tekrar yaşanmamasına vesile olur. Hem Bosna halkına hem de halkımıza hayırlı bayramlar diliyorum.”

Haberin Devamı

Diyanet’ten Bosna çıkarması