Gündem Diyarbakır’da polise hain saldırı: 7 şehit 27 yaralı

Diyarbakır’da polise hain saldırı: 7 şehit 27 yaralı

01.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bağlar’da başka illerden operasyonlara takviye için gelen özel harekat polislerinin bulunduğu Çevik Kuvvet’e ait aracın geçişi sırasında PKK’lıların yol kenarına park ettiği bomba yüklü araç infilak ettirildi, saldırıda 7 polis memuru şehit düştü

Diyarbakır’da polise hain saldırı: 7 şehit 27 yaralı

Diyarbakır’da merkez Bağlar ilçesinin kent merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Şanlıurfa karayolu üzerindeki Bağcılar Mahallesi’nde dün 17.00 sıralarında PKK’lı teröristlerce saldırı gerçekleştirildi. Diyarbakır’a başka illerden takviye olarak gelen özel harekat polislerini taşıyan Çevik Kuvvet’e ait zırhlı midibüs, Şehirlerarası Otobüs Terminali yakınlarında bulunan Evrim Alataş Caddesi üzerindeki kavşağı döndüğü sırada, teröristler yol kenarına park ettikleri bomba yüklü aracı uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Şiddetli patlamada bomba yüklü araç parçalanırken çevredeki binaların camları kırıldı. Diyarbakır Valiliği, saldırıda 7 polis memurunun şehit olduğunu, 13’ü polis 27 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Diyarbakır’da polise hain saldırı: 7 şehit 27 yaralı

Park eden aranıyor
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bugün Sur’a yapacağı belirtilen ziyaret öncesi kentte bulunan ve saldırı sırasında operasyon yapılan mahallelerde inceleme yapan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Demet Gülsarı ile Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’dan bombalı saldırı ile ilgili bilgi aldı. Yılmaz, “Biz Diyarbakır’ı daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için çalışırken, birileri de Diyarbakır’ı yakıp yıkmak için saldırıyor. Bunlar ne yaparsa yapsın birliğimizi bozamayacaklar” dedi. Saldırıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, MOBESE ve güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Çevredeki güvenlik kamerasınca kaydedilen görüntüde, olayın gerçekleştiği noktaya beyaz renkte otomobili park eden kişinin araçtan uzaklaşması anı yer alıyor. Bu kişinin saldırının faili olduğu değerlendiriliyor. Polis ekipleri söz konusu şüphelinin kimliğini tespit etmeye çalışıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da saldırının ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala’yı telefonla arayarak bilgi aldı.
Şehit polislerden Mustafa Karakaya’nın (27) bir yıllık evli olduğu bildirildi. Şehit Serkan Talan’ın ise Ankara’dan geçici görevle Diyarbakır’a gittiği evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi. Şehit polis Fatih Mehmet Ertuğrul’un ise Osmaniye’deki baba ocağına ateş düştü. Evli ve bir çocuk babası Ertuğrul’un 20 yıldan uzun süredir polis olduğu, emekliliğinin de dolduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Diyarbakır’da polise hain saldırı: 7 şehit 27 yaralı

Erdoğan’ın korumasıydı
Şehit Necdet Alıcı’nın (48) babası Neşet Alıcı, oğlunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde bir süre koruma ekibinde de yer aldığını söyledi.

Mardin’de 2 şehit

Mardin’in Nusaybin 14 Mart’ta sokağa çıkma yasağıyla birlikte başlayan operasyon devam ediyor. Dün haber yapmak ve görüntü almak isteyen bir grup gazetecinin de içerisinde bulunduğu zırhlı araç, saat 16.00 sıralarında Dicle Mahallesi’ndeki bir sokaktan geçerken, PKK’lıların yola yerleştirdiği el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada Uzman Çavuş Gökhan Alıcı ile Uzman Çavuş Emre Sarıtaş şehit oldu, 6 kişi yaralandı.

Yazarlar