Ankara Diyarbakır'da Yeni Bağlantı Yolunda Yıkımlar Tamamlandı

Diyarbakır'da Yeni Bağlantı Yolunda Yıkımlar Tamamlandı

04.01.2018 - 17:41 | Son Güncellenme:

.

Diyarbakırda Yeni Bağlantı Yolunda Yıkımlar Tamamlandı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ile Bağlar ilçelerini birbirine bağlayacak olan yeni bağlantı yolu üzerinde bulunan 4 binayı kamulaştırarak yıkımını tamamladı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 375 metre uzunluk ve 20 metre genişliğindeki yolda ilk etapta Konur, Şeref 2 ve Emin apartmanlarının yıkımını tamamladı. Son olarak Milli Savunma Bakanlığına bağlı olan ve askeri lojman olarak kullanılan Başarı apartmanının yıkımı gerçekleştirilerek alan yol yapımına hazır hale getirildi.

Yıkım çalışmaları kapsamında yol üzerinde bulunan Yenişehir Belediyesine bağlı çöp toplama alanı ve Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesinin bahçe duvarı yıkılarak geriye çekilecek, yol güzergahında yer alan elektrik direkleri de kaldırılacak.

İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı çalışmalarını tamamladıktan sonra Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, kamulaştırılarak açılan alanda gidiş ve geliş yönlü olmak üzere yol yapım çalışmalarına başlayacak.

Haberin Devamı

Gevran Caddesi ile Turgut Özal Bulvarı’nı birbirine bağlayan yeni aksın devreye girmesiyle birlikte Rızvanağa, Gevran, Yaşar Kemal Caddeleri ve Kooperatifler Mahallesi'ndeki trafik yoğunluğu azalacak.