Diyarbakır Diyarbakır Takımlarının Hayalleri Başka Sezona Kaldı

Diyarbakır Takımlarının Hayalleri Başka Sezona Kaldı

28.05.2018 - 17:16 | Son Güncellenme:

.

Diyarbakır Takımlarının Hayalleri Başka Sezona Kaldı

TFF 2. ve 3 Liglerde mücadele eden Diyarbakır’ın iki takımının bir üst liglere çıkma hayalleri yine suya düştü.
Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan ve iki takımın küme düşmesi sezon başında belli olan TFF 2. Lig Kırmızı Grupta, Amed Sportif Faaliyetler son haftada lige tutundu. TFF 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden lige şampiyonluk hedefiyle başlayan Diyarbekirspor ise play off’a finali oynadı ancak hedeflediği 2. Lige ulaşamadan tekrar ligine döndü. Diyarbekirspor’un 2013-2014’teşampiyonluğu kaptırdığı Keçiörengücü 2.Lig’de, aynı sezon Konya’da Play-Off yarı finalinde elediği İstanbulspor TFF 1.Lig’de, aynı sezon finalde elendiği Menemen Belediyespor 2.Lig’de, 2014-2015’te şampiyonluğu kaptırdığı Eyüpspor 2.Lig’de, 2015-2016 sezonunda şampiyonluğu kaptırdığı Etimesgut Belediyespor 2.Lig’de, bu sezon şampiyonluğu kaptırdığı Darıca Gençlerbirliği ve İstanbul’da Play-Off finalinde elendiği Ankara Demirspor 2.Lig’de.
Ziraat Türkiye Kupası’nde elde ettiği başarılı sonuçlarla adını duyuran ve birçok kez play off’a yükselen Amed Sportif Faaliyetler’de 1. Lig hasretini sürdürüyor. Yeşil kırmızılı beyazlı ekibin, aynı ligde yer aldığı takımlar arasında Alanyaspor , Ankaragücü ve Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor Süper Lig’de mücadele ediyor. Bu takımlardan Ankaragücü ve Erzurumspor bu sezon Süper Lige yükseldi. Ankaragücü 3 yıl önce, Erzurumspor ise 1 yıl önce Amed Sportif Faaliyetler ile beraber 2.Lig’de mücadele etmişti.
Diyarbakır temsilcisiyle daha önce 2. Lig’de yer alan İstanbulspor, Altınordu, Elazığspor, Adanaspor takımları da TFF 1.Lig’de yer alıyor. Bu takımlardan İstanbulspor hem Amed Sportif Faaliyetler hem de Diyarbekirspor’la aynı liglerde ve gruplarda mücadele etti, üst liglere çıktı ama Diyarbakır takımları yerinde saydı.