Gündem Diyet bozmadan dışarıda ne yemeliyiz?

Diyet bozmadan dışarıda ne yemeliyiz?

16.04.2018 - 09:27 | Son Güncellenme:

Diyet yaparken, dışarıda yemek tüketimden kaçınılır. Ancak dışarıda tüketim her zaman zararlı değildir. Diyet bozmadan dışarıda da yenebilecek çok fazla ürün bulunmaktadır.

Diyet bozmadan dışarıda ne yemeliyiz

Dışarıda Yemek Diyeti Bozar Mı?

Dışarıda yemek, diyeti bozmaz. Sadece sağlıksız besinlerden uzak durulması gerekir. Diyetle beraber dışarıda tüketilebilecek çok sayıda ürün vardır. Hijyen açısından gidilecek yere dikkat edilmesi önerilir. Özellikle sıcak havalarda gıdaların bozulma riski arttığı için daha dikkatli olmak gerekir. Menü bakımından zengin yerler tercih edilebilir.

Dışarıda Yenilecek Sağlıklı Ürünler Nelerdir?

Diyeti bozmadan dışarıda ne yemeliyizdir düşünürken, öncelikle en dikkat edilmesi gereken konu; fazla yağlı yenilmemesidir. Genelde salata tarzı hafif gıdalar tüketilebilir. Salata yanında çorba tercih edilebilir. Et yenecekse kızartma yerine ızgara tercih edilmelidir. Margarin konulan yemeklerden uzak durulmalıdır. Soslar, olabildiğince az tercih edilmelidir. Yemek öncesi gelen atıştırmalıklardan kesinlikle uzak durulmalıdır. Ekmek yenmemelidir. Asitli içecekler tüketilmemelidir. Ana yemeğin yanına pilav gibi nişastalı gıdalar yerine yeşillikli besinler yenebilir. Tercihlerde makarna olacaksa kesinlikle kremalı olmamalıdır. Ufak porsiyon üzerine domates soslu olabilir. Tatlı olarak sütlü tatlılar tercih edilebilir ya da meyve yenebilir.

Diyeti bozmamak için fastfood ürünlerden kesinlikle uzak durulması gerekir. Dışarıda yemek yemeden önce bir adet elma ya da bir miktar kuruyemiş yenebilir. Büyük gelen porsiyonlarda hepsini bitirmek zorunda değilsiniz. Kalan porsiyonu paket yaptırabilirsiniz. Sıkma meyve suları kalorisi daha az besinler olduğu için tercih listesinde olabilir. Peynirleri, light olarak tercih edin. Çikolata olabildiğince az tüketilmelidir. Onu yerine puding tercih edilebilir.

Yemek sonrası yürüyüş yapmak sindirim kolaylaştırır. Günün her öğününde evde veya dışarıda karbonhidratlı besinlerden uzak durulmalıdır. Olabildiğince su tüketilmelidir. Sade su içilemiyorsa bir dilim limon ilave edilebilir. Alkollü içecek olarak bira, votka gibi çok asitli içkiler yerine şarap tercih edilebilir. Maksimum iki kadeh içilmesi uygundur. Bol yoğurt ve yoğurtlu besin tüketimi kalori yakımında yardımcı olur.

Diyeti bozmamak için beyaz ekmek, şeker ve unlu mamullerin tümünden uzak durulmalıdır. Ekmek yenecekse kepek ekmeği veya yulaflı ekmek olabilir. Günlük alınacak kalori miktarıyla yakılacak kalori miktarı dengede tutulabilirse kilo alımına engel olunabilir. Hayatımızın her anında sağlıklı beslenmeye özen göstermeliyiz.