Diyet motivasyonunuzu mu kaybettiniz?

2016 ya girerken kendinize verdiğiniz o kilo hedefini tutturamadınız belki ve 2017 ye girmeden olabildiğince yaklaşmak için son bir buçuk ayı kontrollü devam ettirmek istiyorsunuz. Farkındayım çünkü yeniyıla kadar şu kadar kilo vermem lazım diyenler doldu taştı. Zaman aldığınız kararları ertelemeden sağlıklı formda görünen vücuda kavuşmak için en uygun zamandır.

*Neden kilo vermek istiyorsunuz?

Oturun madde madde neden kilo vermek istediğinizi yazın. Ciddi, gerçek, içten... sürekli yanınızda gezdirin, ne zaman okumanız gerektiğini zaten anladınız.

Haberin Devamı

*İçinizdeki kötü sese kulak vermeyin!

O 'yine olmayacak' desin dursun. Birkaç kere başarısız olmak hiç başaramayacağınız anlamına gelmez. Bakın başarısız insanlara, zaten en başında yapamayacaklarına inanır ve sürekli endişe, bahaneler üretirler. Hedefinize ulaşmak için kötü tecrübeler ve olumsuz düşüncelerden uzaklaşın.

*Kendinizle yüzleşin!

Her şeyi bildiğinizi düşünmeyin, ne kadar bilirseniz bilin konunun uzmanı olmadığınız için bir takım hatalar yapmanız mümkün. Bunu kabullenmek istemeyebilirsiniz lakin ikide bir başa dönmenizin sebebi bu olabilir. Mükemmel olmaya çalışmayın, bir uzmandan size beslenme ile ilgili bilgi vermesini isteyin. Diğer türlü bu sona varamayan diyetler kendinize güveninizi de alır götürür. Diyette her şeyin bir oluru vardır; miktarı,sıklığı,saati size göre ayarlanabilir, direnmeyin.

*Mutlu olun!

Önce mutluluğu arayın, korkmayın o çok uzaklarda değil; bi sinemada, bi kitapta, bi gezide...ne kadar güzel hayatın tadını çıkarıp mutlu olursanız o kadar rahat ve güzel zayıflar hedefinize ulaşırsınız.

*Daha yavaş yemek yiyin!

Madem yemek yemeyi bu kadar seviyoruz tadına vara vara yemek varken neden oldu bittiye getiriyoruz. Yemek süreniz 10 dakika ise 20 dakikaya çıkarmaya başlayın. Bu şekilde yemeklerin daha keyifli ve lezzetli olduğunu fark edeceksiniz.

*Yaşamak için yemek yiyin!

Yemek üzerine anlam yüklemeyin. Herhangi bir duygunuzu bastırmak veya açığa çıkarmak yemek ile olmamalı. Yemek istediğinizde gerçekten aç olup olmadığınızı kontrol edin ve biraz bekleyin. Aç değilseniz işte o yaşadığınız içinde bulunduğunuz duygu ile başa çıkmanın yollarını arayın.

Haberin Devamı

*Süreç olarak görmeyin!

Diyet değil sağlıklı dengeli beslenme, yeni hayat felsefeniz olarak görün. İkramlara karşı, soranlara karşı diyetteyim demek yerine sağlıklı dengeli beslenmeye çalışıyorum deyin, yine kendinize inanarak. Bunun bir sonunun olmadığını ikide bir başa dönmemek için unutmayın. O yüzden aralarda sevdiğiniz şeyleri tüketmeyi isteyin. Hedeflere küçük küçük ilerleyin, aceleye gerek yok, öğrenmeye odaklanın ve kendinize güvenin!

*Beslenme günlüğü tutun!

Gözünüzle gün içinde tüm yediğiniz şeyleri gün saat yer olarak görüp değerlendirme yapmanız hataları daha çabuk fark edip önlem almanızı sağlar. Diğer türlü insan kendini kandıran uyanık bir varlıktır, gün içinde ufak ufak çok kaçamak yapar ama hiç birini saymaz.

*Arkadaşınızla başlayın!

Sürekli vakit geçirdiğiniz, kaçamaklarınızın yaratıcısı, sizin gibi pazartesi diyete başlayıp salı bırakan ile..araştırmalar grup halinde yapılan diyetlerin motivasyonunun daha yüksek olduğunu gösteriyor.

Haberin Devamı

*Diyetisyen desteği alın!

Birine karşı sorumluluk duygusuna sahip olmak kendi kendinize yaptığınızdan çok farklı oluyor. Karşınızdaki diyetisyenin emeğini boşa çıkarmama ve sorumluluk duygusuyla canla başla çabaladığınızı görüyorum, mutluluk verici.

*Sınırsız içebileceğiniz suyun tadına varın!

Suyu alışkanlık haline getirene kadar düzenli saya saya gerekirse telefonunuza su alarmları kurarak tüketin. Beslenme günlüğü tutar gibi suyu da not edin. Tadına varınca zaten içmeden duramayacaksınız. Unutmayın susuzluk açlık ile karıştırılan bir duygudur. Belki de çoğu zaman aç değil susuzsunuzdur.

*Her gün tartılmayın!

Sürekli tartılmak motivasyonunuzu kırabilir. Çünkü vücut ağırlığı dönemsel veya bir önceki gün yenilen bir şeyin ödemi ile hemen etkilenir. Haftada bir aç karnına tuvaletten çıktıktan sonra hep aynı minimum kıyafetle tartılın.

*2017'deki seni, gözünüzde içten inanarak canlandırın!

Bu sağlıklı yaşam adımlarında daha kararlı ve emin ilerlemenizi sağlayacak...

haydii ne duruyorsunuz başlayın !

Dyt.Buket YAVUZ KOÇOĞLU

https://instagram.com/birbuketdiyet/