Ekonomi Dizel otomatik Civic’le büyüyecek

Dizel otomatik Civic’le büyüyecek

23.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de üretilen Honda Civic Sedan’ın dizel-otomatik versiyonu da, satışa sunuldu. Honda, bu versiyonla markanın Türkiye’deki satış rekorunu tazelemeyi hedefliyor.

Dizel otomatik Civic’le büyüyecek

Honda, üretim ve testlerini Türkiye’de gerçekleştirdiği dizel motorlu Civic Sedan’ın otomatik vitese sahip versiyonunu da satışa sunarken, uzun zamandan sonra rekor tazelemeyi hedefliyor. 1.6 lt dizel motor ve 9 ileri otomatik şanzımana sahip Civic Sedan, 157 bin 600 TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıktı.

Haberin Devamı

Otomatik vitesli ve dizel motorlu Civic Sedan ile Hatchback’in, iç pazarda rekor kırmalarına yardımcı olacağını belirten Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura, pazardaki yavaşlamaya rağmen, bu yıl 32 bin adet dizel Civic satarak, tersine bir grafik çizeceklerini diye getirdi. Geçen yıl Civic Sedan’ın yakaladığı başarıyla Türkiye’de satışlarını en fazla artıran marka olduklarını ve tarihlerindeki en yüksek satış rakamına ulaştıklarını anlatan Tsumura, “Bu başarı 2017 ile sınırlı kalmadı. Civic Sedan, bu yılın ilk 6 ayında ulaştığı 11 bin 509 adetlik satışla, pazardaki daralmaya rağmen filo dışı satışlarda sınıfının en çok tercih edilen modeli oldu” ifadesini kullandı.

Artan talebe paralel olarak 2017 yılı sonunda ikinci vardiyaya da Birleşik Krallık pazarı için sağdan direksiyonlu Civic Sedan üretimine başladıklarını hatırlatan Tsumura, “Geçen yıl olduğu gibi 2018’de de dizel Civic Sedan’la Honda’nın Türkiye’deki rekorunu tazeleyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Honda Türkiye Otomobil ve Motosiklet Satış Müdürü Serdar Akman da, Civic Sedan’ın dizel-otomatik versiyonunun, bundan böyle ana oyuncuları olacağını belirtti. Aracın, ihraç edildiği ülke sayısının 36’yı bulacağını anlatan Akman, ağırlığın ilk etapta iç pazarda olacağına dikkati çekti.

Dizel otomatik Civic’le büyüyecek

Zengin donanım

Civic Sedan’ın 1.6 lt’lik (120 HP) dizel motorlu versiyonunda yerini alan 9 ileri otomatik vites kutusunun, ilk kez iki tekerlekten çekişli bir modelde kullanılıyor. Vites kolu bulunmayan ve düğmeyle devreye alınan otomatik vites kutusu sayesinde, Civic Sedan dizel, fabrika verilerine göre 100 km’de 4.1 litreye varan düşük tüketim değeriyle dikkat çekiyor. “Premium”, “Elegance” ve “Executive” olmak üzere üç farklı donanım paketiyle satışa sunulan aracın giriş seviyesi olan “Elegance” donanımında, 16 inçlik alaşım jantlar, far sensörü, Adaptif Hız Sabitleme, ısıtmalı ön koltuklar, ön ve arka park sensörleri ve geri görüş kamerası, sunroof bulunuyor. Executive paketinde bunlara ek olarak 7 inçlik dokunmatik renkli Honda CONNECT bilgi ve eğlence sistemi, çift bölgeli otomatik klima, deri döşeme, LED ön farlar, anahtarsız giriş ve çalıştırma mevcut.

Haberin Devamı

Skoda rekorlara devam ediyor

Skoda, gerek Türkiye’de gerekse dünya çapında büyümesini sürdürüyor. Bu yılın ilk yarısında da satışlarını artırmayı başaran Skoda, tüm dünyada ilk 6 ayda 652 bin 700 araçlık teslimatla yine rekora imza attı.

Çek üretici, bu dönemde Türkiye pazarında da 12 bin 200 adetlik satış gerçekleştirdi ve yüzde 32’lik artış kaydetti. Bu dönemde 4 bin 471 adetle Octavia, yine markanın en çok satan modeli olurken, onu, 4 bin 202 adetle Superb ve 1.509 adetle de Fabia izledi. Markanın SUV modellerinden Karoq 865, Kodiaq ise 726 adet satıldı.

Dizel otomatik Civic’le büyüyecek

12 bin kişi İstanbul Park pistine çıktı

Aşırı hız, ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarına neden olan unsurların başında gelirken, Intercity İstanbul Park, otomobil ve motosikletleriyle trafikte hızlı araç kullananlar için güvenli bir seçenek sunuyor. 2013’ten bu yana yarış heyecanını yaşamak isteyen amatör ve profesyonel yaklaşık 12 bin kişiyi pistte ağırlayan Intercity İstanbul Park, “Caddede Olmaz Piste Gel” projesiyle hız tutkunlarını tehlikeden uzak bir sürüşe davet ediyor. Pist günlerine katılmak isteyenler www.intercitypark.com web sitesinden kayıt olabiliyor ve özel günlerde 20 dakikalık sürüş için 120-300 TL arası bir ücret ödüyor.

Haberin Devamı

Dizel otomatik Civic’le büyüyecek

Jimny efsanesi sonbaharda dönüyor

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de sevenleri bulunan Suzuki’nin minik arazi aracı Jimny, yeni nesliyle sonbahardan itibaren satışa sunuluyor. İlk kez 1998’de yollarla buluşan 3. nesliyle 20 yıllık başarılı bir hikâyeye imza atan Jimny, 4. neslinde bunu bir adım öteye taşımaya hazırlanıyor. Beğenilen tüm özellikleri koruyan Jimny, benzersiz 4 tekerlekten çekiş sistemi, yalın ve sert tasarım detayları, fonksiyonel yapısıyla göz dolduruyor. Kompakt boyutlarıyla şehir içinde kolay kullanılabilen yeni Jimny, hem asfalt hem de arazi kullanımlarında hayli pratik ve güçlü.

Dizel otomatik Civic’le büyüyecek

Araziyi seviyor

1.3 lt yerine artık 1.5 lt benzinli (100 HP) motorla donatılan yeni Jimny, 5 ileri manuel veya 4 ileri otomatik şanzıman ile alınabilecek. Araç, bununla birlikte Hafif gövdesi, güçlü şasisi, süspansiyonları ve yaklaşma açısıyla arazi yeteneklerini konuşturacak cinsten... Arazi takviyesine sahip yarı zamanlı 4x4 çekiş sistemi, sürücüye farklı sürüş modları da sunuyor.

Haberin Devamı

Suzuki’nin geliştirdiği, kaza önleyici güvenlik teknolojisi “Suzuki Safety Support” gibi donanımlara da sahip olan yeni Jimny, bir araç veya yaya algılaması, sürücünün de karşılık vermemesi durumunda otomatik frenleme de yapabiliyor. Araçta ayrıca Şerit Takip Sistemi, Sürücü Yorgunluk Uyarısı, Uzun Huzmeli Far Asistanı gibi teknolojiler de bulunacak.

Mazda6’ya teknoloji takviyesi

Görünümünü elden geçirilen Mazda6, geliştirilip yenilenen motor, şanzıman, şasisi ve teknolojileriyle Eylül ayında Türkiye’de satışa sunulacak. Yenilenen Mazda6’nın, güvenlikte de çıtayı yükselttiğini belirten Mazda Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul, aracın Türkiye’de 271 bin 350 bin TL anahtar teslim fiyatıyla satışa sunulacağını kaydetti.

Kapsamlı bir şekilde yenilenen Mazda6, 2.0 lt sedan benzinli (165 BG) motor ve 6 ileri otomatik şanzımanla Türkiye’de satılacak. Bu motor, fabrika verilerine göre 100 km’de ortalama 6.6 lt tüketiyor. Mazda, ön ve arka tasarımda ufak dokunuşlar gerçekleştirirken, süspansiyon ve direksiyon kutusunda yeniliklere gitmiş. Araçta “Mazda Radar Hız Kontrol Sistemi”, “Adaptif LED Farlar”, 360 derece Görünüm Monitörü ve “Akıllı Hız Yardımcısı” gibi sistemler de yer alacak.

Dizel otomatik Civic’le büyüyecek

Bir devrin sonu!

Fiat Grubu’nu sıkıntılı bir durumdayken devralıp, Fiat Chrysler Automobiles (FCA) imparatorluğu haline getiren efsanevi CEO Sergio Marchionne, geçirdiği ağır hastalık nedeniyle, ani bir kararla şirketteki tüm görevlerinden çekildi. Şirketin Başkanı ve Fiat ailesinin varislerinden John Elkann, şirket çalışanlarına gönderdiği mektupta, “Maalesef Sergio Marchionne’nin sağlık durumu ağırlaştı. Kendisi, Fiat’a ve sonrasında da FCA’ya ışık tutan, olağanüstü bir yöneticidir. ‘Yeterince iyi’yi kabul etmeyen, mükemmeliyetçi ve prensiplerini şirketin kültürüne katmış biriydi. Çok üzgünüz ama görevine dönemeyecek” ifadelerini kullandı. Elkann, dünkü ilk açıklamasında da “Çok üzgünüz, ama çabuk karar vermemiz gerekiyordu ve verdik. Şirketi, (Jeep Marka Yöneticisi) Mark Manley’e emanet ettik” dedi. Ferrari ve FCA’nın zirai araçlar üreten kolu CNH’de de yeni atamalar yapıldı.

Dizel otomatik Civic’le büyüyecek

14 yılda Fiat’ı zarardan çıkararak kara geçiren Sergio Marchionne, 2008 krizinde zora düşen Chrysler Grubu’nu satın almış, Ferrari ve CNH’yi gruptan ayırıp bağımsız şirketler haline getirmişti. Kanada asıllı Marchionne, isabetli öngörüleri ve planlamalarıyla da dikkat çekerken, defalarca “Yılın Yöneticisi” seçilmişti. Marchionne, İsviçre’nin Zürih kentinde acilen hastaneye kaldırılmış, 3 hafta önce de sağ omzundan operasyon geçirmişti. Hastalığı konusunda bilgi verilmezken, kanser olduğu iddia ediliyor.

Tofaş’a ve Türkiye’ye büyük önem veren, Koç Ailesi ile, özellikle de merhum Mustafa Koç ile yakın dostluğu bulunan Marchionne, defalarca ülkemize defalarca gelmişti.

Dizel otomatik Civic’le büyüyecek

Yazarlar