Ekonomi Dizele karşı ucuz hibrit hamlesi

Dizele karşı ucuz hibrit hamlesi

25.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Özellikle Avrupa’da dizel motorlu araçların satışlarında başlayan düşüşe ve sıkılaşan emisyon kurallarına karşılık, 48 voltluk teknolojinin kullanıldığı maliyeti ucuz hibritlere yönelim var.

Dizele karşı ucuz hibrit hamlesi

Emisyon kurallarında uygulanmaya başlanan sıkı limitler ve Avrupa’da dizel motorlu araç satışlarında hızlı düşüşün arasında kalan otomotiv üreticilerine, yeni bir alternatif doğdu. Dünyanın önde gelen üreticilerine elektronik aksamlar sunan Delphi ve Valeo gibi firmalar, bu soruna hızlı ve uygun bir çözüm getirmek amacıyla geliştirdikleri “48 voltluk hafif hibrit” teknolojisini tanıttı.

Haberin Devamı

Mevcut benzinli motorlu modellere, büyük bir geliştirme harcaması yapmadan yerleştirilebilen ve motora güç desteği sağlayan 48 voltluk sistemler, şimdiden Volkswagen, PSA Peugeot Citroen, Mercedes-Benz ve Volvo gibi üreticilerin radarına girmiş durumda. Toyota Prius gibi tam hibrit modellere göre daha hesaplı olacağı ve araç başına yaklaşık 1500 dolar harcamayla eklenebileceği belirtilen 48 volt teknolojisinin, yakında dizel motorlara ciddi bir alternatif olacağı belirtiliyor.

Dizele karşı ucuz hibrit hamlesi

Daha az masraf

Sıradan 12 voltluk sistemlerin dört katı elektrik anlamına gelen bu sistemle, 48 volt ile takviye edilen marş motoru, sürüş sistemlerine daha fazla güç sağlayarak, benzinli motora ek destek sağlıyor. Uzmanlar, bu sayede halen üretilmekte olan benzinli motorlu modellerin, fabrikada büyük bir değişim ve araçta ekstra mühendislik gerekmeden “hafif hibrit”e dönüştürülebileceğini belirtiyor.

Haberin Devamı

Yine uzmanlar, 2020 yılına kadar 48 volt sisteme sahip otomobillerin satışlarının, Avrupa’da “tam hibrit” modelleri geride bırakabileceğini, 2025’teyse satılan tüm otomobillerin yüzde 55’inin bu sistemle donatılacağını ifade ediyorlar. 2019’da satışa sunulacak yeni nesil VW Golf’ün, bu örneklerden biri olacağı belirtilirken, Nissan ve Hyundai’nin de sırada olduğu belirtiliyor. Renault Scenic ise, halen bu sistemi kullanan örneklerden.

Küçük dev çağ atladı

Ford’un Be sınıfındaki önde gelen modeli Fiesta, tamamen yeni nesliyle ve 64 bin 500 TL’den başlayan tavsiye edilen anahtar teslim satış fiyatıyla Türkiye’de de satışa çıktı.

Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrası Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk, “Yeni Fiesta’da, müşterilerimizin Fiesta tutkularını paylaşarak bunu daha fazla seçenek ve kişiselleştirme imkanıyla ileriye taşıdık. 2018 ortası itibariyle sunacağımız tüm versiyonlarla Fiesta, ‘segmentinin en çok seçenek sunan ve en teknolojik aracı’ olacak” dedi.

Baştan aşağı yenilenen Fiesta, Trend ve Titanium donanımlarının yanı sıra ilerleyen zamanlarda sportif ST-Line, lüks detaylara sahip “Vignale”, crossover kasa tipindeki “Active” ve yüksek performanslı Fiesta ST versiyonlarıyla da yerini alacak. Yeni sportif detaylarla birlikte, yeni aile yüzüne uygun şekillendirilen Fiesta, iç mekanında ise tamamen farklı bir dünya sunuyor. Açılabilir panoramik cam tavan kesintisiz bir ferahlık sunarken, sadeleştirilen butonları ve ergonomisi artırılmış ön konsol ile yüksek kalite hissini birleştiriyor. Yeni Fiesta’da, yukarıda saydığımız farklı versiyonlarda, farklı ön tasarım detayları da dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Geliştirilmiş süspansiyon ve Elektronik Tork Kontrolü sistemiyle virajlarda yüzde 10 daha iyi yol tutuş ve yüzde 8 daha iyi fren mesafesi sunuyor.

Dizele karşı ucuz hibrit hamlesi

Gelişmiş sistemler

Segmentinin en teknolojik ve donanımlı modellerinden biri olmaya hazırlanan Fiesta, 8 inçlik yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekran aracılığıyla, sesli komut özellikle SYNC3 araç içi multimedya sistemi sayesinde dünyaya bağlanabiliyor. Ayrıca donanım paketlerine göre 10 hoparlör 675 watt’lık B&O PLAY ses sistemi de mevcut. Yeni nesil Fiesta’nın sınıfında öncü olacak sürüş destek sistemleri arasında, “gece görüşü de sağlayan” ve Ford’da ilk defa sunulacak “Yaya Algılama Özellikli Çarpışma Önleme Yardımcısı” gibi donanımlar bulunuyor. Bunun yanında Adaptif Hız Sabitleyici, Ayarlanabilir Hız Sınırlandırıcı, Kör Nokta Uyarı Sistemi, Çapraz Trafik Uyarı Sistemi, Sürücü Dikkat Takip Sistemi, Şerit Takip Sistemi, ve Aktif Şehiriçi Güvenlik Sistemleri dahil olmak üzere 15 sürüş destek teknolojisi, donanım paketlerine göre araçta bulunabilecek diğer sistemlerden.

Haberin Devamı

Yeni nesil Ford Fiesta’da, yüksek performanslı ve verimli 100 PS 1.0 lt EcoBoost benzinli motor, otomatik şanzımanla sunulurken, 1.5 lt 85 PS’lik dizel ve 1.1 lt benzinli seçeneklerde manuel şanzıman bulunuyor.

Dizele karşı ucuz hibrit hamlesi

Hilux Hi-Cruiser yeni motora kavuştu

Toyota’nın dayanıklılık ve sağlamlığıyla ön plana çıkan pick-up modeli Hilux’ın Hi-Cruiser A/T versiyonu, yeni 2.4 lt’lik dizel motor seçeneğiyle satışa sunuldu. Eylül ayı itibariyle satışa çıkan Hilux Hi-Cruiser’ın yeni 2.4 lt D-4D dizel motoru, daha düşük yakıt tüketimi ve Motorlu Taşıtlar Vergisi avantajı ile dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Dizele karşı ucuz hibrit hamlesi


Hilux’ın 2.4 lt’lik 4x4 Hi-Cruiser versiyonu, yerini aldığı 2.8 lt motora oranla ortalama 0.7 lt/100 km daha düşük yakıt tüketimiyle dikkat çekiyor. 150 HP güç ve 400 Nm tork üreten motora sahip Hilux, 2.4 lt D-4D motor, “Active”, “Adventure”, 24x4 Adventure” ve “4x4 Hi-Cruiser” versiyonlarıyla 102 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.

FLEETCORP DEV FİLO İÇİN GAZA BASIYOR

Dizele karşı ucuz hibrit hamlesi

Kuveyt merkezli bir yatırım holding kuruluşu olan The International Investor’ın sahibi olduğu operasyonel filo kiralama şirketi Fleetcorp, müşterilerine 3 farklı ürün paketiyle araç sayısı sınırlaması olmaksızın 12 aydan 48 aya kadar çok kapsamlı bir kiralama hizmeti sunuyor.

Sektördeki pazar payı yüzde 7 olan ve operasyonel filo kiralamada ilk 5 oyuncu içinde yer alan şirketin CEO’su Barbaros Çıtmacı, “4.500’e yaklaşan müşteri portfoyüyle Fleetcorp, 61 ilden hacim yaratmış durumda. Önümüzdeki dönemde ajandayı belirlerken otomotiv sektörünün getirdiği elektrikli/hybrid araçlar, benzin-dizel dengesi ve 2020 sonrasında da otonom araçlar gibi faktörlerin etkilerini ele almak gerekiyor” dedi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 23 bin adetlik filoya sahip olan şirketin, büyüme planında 2021 sonu için araç parkını 42 bine, aktif büyüklüğünü ise 1.2 milyar TL’den 3 milyar TL’ye çıkarmak yer alıyor.

LED’E TALEP ARTTI PAZAR BÜYÜYOR

Dizele karşı ucuz hibrit hamlesi

Geleneksel aydınlatma ve LED armatür alanlarında son tüketiciye ve profesyonellere hizmet sunan LEDVANCE, bu yıl 21-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenen İstanbulLight Fuarı’na ilk kez katıldı.

LEDVANCE CEO’su Garo Varjabetoğlu İstanbulLight Fuarı’nın oldukça verimli geçtiğini belirterek, şunları söyledi:

“Türkiye lamba pazarının büyüklüğü 120 milyon euro. LEDVANCE olarak bizim pazar payımız ise yüzde 30.

LED’li lambaların pazar payı arttıkça, konvansiyonel ürünlere olan talep azalıyor. LED’e dönüş oldukça fazla. Fuarda da bunu hissettik.

Burada rakipler de olsa; tüketici ve trendler LED pazarını büyütüyor. LEDVANCE olarak, hem armatürlerimizde hem de lambalarımızda ürün gamımızı büyütüyoruz.

Hem bayilerimize hem de son tüketiciye farklı bütçe ve çözüm seçeneklerinde ürünler sunmaya devam edeceğiz.”

Kangoo’ya binek üye

Renault Kangoo’nun yeni “binek” versiyonu, 88 bin 500 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Bu yeni versiyon, 1.5 lt (90 ve 110 beygir) dizel motor seçeneklerle satılıyor.

Dizele karşı ucuz hibrit hamlesi

Kangoo binek, Renault’nun Eylül ayındaki “Yarısını Şimdi, Kalanı 2018’de Öde” kampanyasının da kapsamında. Araç bedelinin yarısının satın alım sırasında nakit ya da takasla ödendiği, kalan tutarın yüzde 1,19 sabit faiz oranı ile 48 aya kadar kredilendirildiği kampanyada kredi taksit ödemeleri de Ocak 2018’de başlıyor.

‘Aslan’ın tutkunlarına ‘Legend’ koleksiyonu

Peugeot, son dönemdeki yenilik atağına bu kez otomobil yerine hayata dair farklı ürünler ekleyerek devam ediyor. “Legend” yani “efsane” olarak adlandırdığı yeni koleksiyonda konsept bir elektrikli bisiklet de dahil olmak üzere “Aslan” tutkunlarına özel deri eşyalar, kıyafetler ve aksesuarlar çıkarttı. Söz konusu ürünler, online mağazadan satın alınabilirken, bisikletler de 2018 yılının başından itibaren Peugeot bisikletlerinin satıldığı her yerde satışa sunulacak.

Dizele karşı ucuz hibrit hamlesi