Siyaset Dizilere trafik incelemesi

Dizilere trafik incelemesi

15.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Televizyon dizilerinde kim trafik kurallarına hassasiyet gösteriyor, kim göstermiyor, sonucunda bunları sıralayacağız. En çok hassasiyet gösterenleri, bakanlık olarak teşekkürlerimizle beraber bildirmeye çalışacağız.” dedi.

Dizilere trafik incelemesi

Bakan Soylu, Türkiye Trafik Güvenliği ve Psikoteknik Değerlendirme Merkezleri Derneği’nce düzenlenen “Trafik Güvenliğinde Etkin Çözüm, Psiko-Teknik Çalıştayı”nda konuştu. 2017 verilerine göre, Türkiye’deki kazaların sadece yüzde 0.9’unun araç ve yol kusuru nedeniyle gerçekleştiğini anlatan Soylu, “Kazaların sebebi, son on yıllık periyoda baktığınız zaman yüzde 86 ila 92 arasında sürücü kusuru, yüzde 8.5’lar seviyesinde yaya kusuru ve yüzde 0.5 puan seviyesinde de yolcu kusurundan kaynaklanmaktadır” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Televizyon dizilerinin takip edildiğini anlatan Süleyman Soylu, “Bunun için özel bir komisyon kurduk, özel bir jüri seçtik. Televizyon dizilerinde kim trafik kurallarına hassasiyet gösteriyor, kim göstermiyor, sonucunda bunları sıralayacağız. En çok hassasiyet gösterenleri, kamuoyu, bakanlık olarak teşekkürlerimizle beraber bildirmeye çalışacağız” diye konuştu.

Denetimi artırdıkça trafik kazalarının azaldığını belirten Soylu, şöyle devam etti: “Biz de bu noktadan hareketle, hem denetimlerimizi sıklaştırdık, hem de trafik cezalarının etkinliğini ve kapsamını artırdık. Özellikle ‘slalom yapma’, ‘spin atma’ gibi daha önce suç sayılmayan hatalı hareketleri, çok az cezayla atlatabilecek birtakım hareketleri, trafik suçları kapsamına alan ve bana göre bir devrim niteliğinde olan ‘yaya öncelikli trafik anlayışı’na geçişi sağlayan bir yasal düzenleme hazırlayıp Meclise sevkettik. Bu kanun yasalaştı ve biz de bunu uygulamaya başladık. Memnuniyetle ifade edebilirim ki bu öngörümüz de gerçekleşmektedir.”