Dünya Doğal gaz treni köy ortasında patladı!

Doğal gaz treni köy ortasında patladı!

11.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bulgaristan’da doğal gaz taşıyan tren 800 kişinin yaşadığı Türk köyü Şeytancık’ın  içine aşırı hızla girince raydan çıktı. Vagonlardaki tankerler yüksek gerilim hattına temas edince patladı. 7 kişi can verdi 27 kişi de yaralandı

Doğal gaz treni köy ortasında patladı

Bulgaristan’da doğalgaz yüklü tren az daha bir köyü haritadan siliyordu. Ülkenin kuzeybatısında bulunan Şumnu kentinde bağlı Şeytancık (Bulgarca adı Hitrino) köyünde dün sabaha karşı özel bir şirkete ait olan ve vagonlarında doğalgaz tankerleri bulunan tren 800 kişinin yaşadığı yerleşim birimine girdiği sırada raydan çıktı. Trenin son iki vagonu yüksek gerilim hatlarına temas edince büyük bir patlama ile 2 tanker havaya uçtu. Patlamada 7 kişi hayatını kaybederken 27 kişi de yaralandı. Ölenlerin hepsinin Türk kökenli olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Doğal gaz treni köy ortasında patladı

Tren hızlı girdi

Yetkililer, patlamada bölgede 20’den fazla binanın hasar gördüğünü, çıkan yangın nedeniyle köylülerin evlerinden tahliye edildiğini açıklarken, İtfaiye Genel Müdürü Nikolay Nikolov, Rusçuk, Razgrad ve Şumnu’dan bölgeye 150’yi aşkın itfaiye aracı yollandığını ifade etti. Yaralıların Şumnu Bölge Hastanesi’nde tedavi altına alındığı kaydedildi.

Köy muhtarı Nurettin Basri, ölenlerin vücudunun yüzde 90’ının yanık olduğunu ifade etti. Muhtar, yaralıların bazılarının durumunun çok kritik olduğunu ve ölü sayısının artabileceğine dikkat çekti.

Doğal gaz treni köy ortasında patladı

Olay yerine gelen uzmanların yaptığı araştırmalarda trenin köye saatte 100 kilometre gibi yüksek bir hızla girdiği belirtildi. Burgas kentinden Rusçuk’a giden trenin makinistinin patlamadan sağ olarak kurtulduğu ve şu anda sorgulandığına dikkat çekildi.

Haberin Devamı

Başbakan Boyko Borisov, patlamanın ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Borisov, kan sıkıntısı yaşandığını belirterek yerel halktan kan vermelerini istedi.

Bu arada diğer vagonlarda bulunan tankerlerin patlama ihtimaline karşılık bütün köyün boşaltıldığı açıklandı.