Ekonomi Doğal gazda ‘100 gün’ enerjisi

Doğal gazda ‘100 gün’ enerjisi

21.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin 100 günlük icraat programının detaylarına göre Şırnak, Artvin ve Hakkâri doğalgaza kavuşacak, dokuz organize sanayi bölgesi (OSB) enerjisini doğalgazdan karşılayacak.

Doğal gazda ‘100 gün’ enerjisi

Bakanlığın 100 günlük hedefleri kapsamında yer alan projeler arasında tüm illere doğalgaz arzı hedefi de yer alıyor. 28 Temmuz 2016’da sözleşmesi imzalanarak yapım çalışmaları başlatılan Şırnak Doğal gaz Boru Hattı Projesi’nde sona yaklaşılarak, yüzde 99’luk ilerleme kaydedildi ve eylül sonu itibarıyla proje tamamlanarak Şırnak’a doğalgaz verilecek.

Haberin Devamı

Türkiye’de coğrafi yapı olarak yüksekliğin çok fazla değişkenlik gösterdiği, zor ulaşım koşullarına sahip olan Artvin için de geçen yıl şubatta sözleşmeleri imzalanarak doğalgaz boru hattı yapım çalışmaları başlatıldı. Artvin Doğal gaz Boru Hattı, Faz-I ve Faz-II-2 projelerinde de sona yaklaşıldı. Ekim sonunda, söz konusu doğalgaz boru hattı projesi de tamamlanarak Artvin doğal gaz arzına hazır hale getirilecek.

Yapım çalışmaları başlatılan Hakkâri Doğal gaz Boru Hattı Projesi’nde inşaatın yarısından fazlası tamamlandı. Tamamlanacak projeyle Hakkâri doğal gaza hazır hale getirilecek ve Türkiye’deki bütün iller doğal gaza kavuşmuş olacak.

Bu yıl 82 ilçeye doğal gaz arzı sağlanması planırken, 38’inin 100 günlük icraat programı döneminde erişimi sağlanacak.

Yazarlar