Doğal yollarla hızlı saç uzatma

Merhaba Herkese !
Buradaki ilk yazıma etkisine çok güvendiğim ve kime tavsiye ettiysem faydasını kat be kat gördüğü formülü paylaşarak başlamak istedim.

Uzun, sağlıklı ve gür saçlar bir çok kadının hayallerini süsler. Ne yazık ki genetik ve fiziksel etmenlerden ötürü hayal ettiğimiz saçlara kavuşmak için postij, çıt çıt, kaynak gibi doğal olmayan bir çok yöntem denemek zorunda kalırız.

Eğer sizde uzun saçlara kavuşmak istiyorsanız, tam aradığınız yerdesiniz! Ancak şunu hatırlatmakta fayda var; saç ve tırnak uzaması gibi durumlar; kişinin genetik yapısına, yediği besinlere, sağlık durumuna, hormonal değişimlerine, maruz kaldığı fiziksel ve kimyasal etmenlere göre farklılık göstermektedir. Bu yüzden hiç kimse saçlarınızın 1 ayda X cm uzayacağının garantisini veremez.

Bu yazıda tüm bunları elinizle bir kenara iteceğiniz bir formülü sizlerle paylaşmak istiyorum.

Uzun, sağlıklı ve gür saçlar için edinmemiz gereken malzemeler ;

Haberin Devamı
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1 Tutam Sinameki Otu
  • Tatlı Badem Yağı
  • Bemiks Ampül


Yapılışı ;

Bir bardak suyu kaynatıyoruz. Kaynamış suyu bir kenara alıp, üzerine bir tutam sinameki otu koyuyoruz ve demlemeye bırakıyoruz. ( Demlenme aşaması için yaklaşık 5 dakika yeterli bir süredir. ) Bu aşamada dikkat etmemiz gereken nokta, sinameki otu suyun içerisindeyken suyu kaynatmamak. Çünkü verimli sonuç alabilmek için sinameki otunu mutlaka demlemeliyiz.
Sinameki demlendikten sonra, suyu süzüyoruz ve hafif yeşile çalan bir su elde etmiş oluyoruz. Bu suyun içerisine 1 tatlı kaşığı badem yağı ve 1 adet bemiks ampül kırıp ekliyoruz. Karışımı kaşıkla karıştırabilir ve ya kapalı bir şişeye koyup çalkalayabilirsiniz. Su ılık-soğuk arası duruma gelinceye dek bekledikten sonra yaptığımız karışımız saç diplerinden saç uçlarına kadar masaj yaparak yediriyoruz.

  • Bu formülü haftada 2-3 kere yapabilirsiniz.
  • Formülü uygulayacağınız zaman karışımı mutlaka taze olarak hazırlamalısınız.


Bu ve diğer bitkisel içerikli formüllerin etki gösterebilmesi için düzenli ve uzun süre kullanılması gerekmektedir. Düzenli kullanımda yaklaşık 1-1,5 ay sonra saçınızda ki değişim gözle görülür hale gelecektir.

Peki bu formülün hiç mi olumsuz bir yanı yok ? Kanıtlanmamış olsa da bu formülü kullanan azıklık bir kesim saç renginde ufak tefek değişimler gözlemlediğinden bahsetmiştir.

Not :
Sinameki otunu aktarlardan, tatlı badem yağını aktar ve ya kozmetik marketlerden, bemiks ampül'ü de eczanelerden alabilirsiniz.

Haberin Devamı