Ekonomi Doğalgazda hedef nüfusun yüzde 77’si

Doğalgazda hedef nüfusun yüzde 77’si

22.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Yapılacak yatırımlar neticesinde, ülkemizdeki nüfusun yüzde 77’si yani her 4 vatandaşımızdan 3’ü doğalgaza erişim imkanına kavuşacak” dedi.

Doğalgazda hedef nüfusun yüzde 77’si

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 100 günlük hedefleri kapsamında yer alan projeler arasında tüm illere doğalgaz arzı hedefi de yer alıyor. Bu hedef kapsamında Şırnak ve Artvin doğalgaza kavuşacak. Ardından Hakkari’nin de doğalgaza kavuşmasıyla Türkiye’de yıl sonuna kadar doğalgaz gitmeyen şehir kalmayacak. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Dönmez, şunları söyledi:

Haberin Devamı

Sinerji yakalandı

“Doğalgazın ülkemizde yaygınlaştırılması kapsamında bugüne kadar BOTAŞ tarafından yapılan yatırımlarla 78 ilimize doğalgaz arzı sağladık. Doğalgazın henüz ulaşmadığı, Hakkari, Şırnak ve Artvin’e yönelik çalışmalarımız hızla sürüyor. Bakanlığımızın birinci 100 günlük hedefleri kapsamında, Şırnak ve Artvin, ikinci 100 günlük hedefleri kapsamında ise Hakkari’ye doğalgazın ulaşması yer alıyor. Böylelikle, bu yıl sonuna kadar doğalgaz gitmeyen il kalmayacak. 2018 Ocak ayı itibarıyla toplamda 101 ilçe ve beldeye doğalgaz arzı sağladık.

Doğalgazda hedef nüfusun yüzde 77’si

Böylece 2.3 milyon vatandaşımız daha doğalgaz kullanım konforuna ulaştı. Geçen yıl 1.2 milyar TL’ye varan iletim ve dağıtım hattı yatırımı gerçekleştirdik. 13 bin km’yi bulan iletim ve dağıtım hattı çalışmaları tamamlandı. 2018 yılında 75’in üzerinde yerleşim yerimize daha doğalgaz arzına yönelik iletim ve dağıtım hattı yapım çalışmalarına devam ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

46 yerleşim yerininin daha doğalgazla buluşacağını ifade eden Dönmez, “30 ilçe ve beldeye doğalgaz götürülmesini planladık. Bakanlığımızın koordinasyonunda, EPDK, BOTAŞ ve dağıtım şirketlerinin işbirliği ile yakalanan sinerji ile ülkemizin dört bir yanında alt yapı çalışmalarımız devam ediyor. Ülkemizdeki nüfusun yüzde 77’si yani her 4 vatandaşımızdan 3’ü doğalgaza erişim imkanına kavuşacak” diye konuştu.