Doğasever eğlenceli çocuk kitapları

Eğlenceli öykülerle, doğadaki tüm canlıları ve çevreyi korumanın önemini anlatıyor Banu Bozdemir. Çevre duyarlılığını geliştirmek için yazdığı kitapları “doğasever” olarak nitelendiriyor.

Çocuklar her kitapta fantastik bir yolculuğa çıkıp “Doğada neler oluyor? İklimler neden değişiyor? Çevremizi nasıl koruyalım?” sorularına cevaplar arıyorlar. Her öyküde farklı bir kahramanla, farklı bir çevre sorununa çözüm üretiyorlar.

Ebeveynler ve öğretmenler okuyan çocukların hayvanlara daha iyi davrandıklarını, su kullanımında daha dikkatli olduklarını söylüyor. Ağaçların onların dostu olduklarını anlıyorlar.

Haberin Devamı

Banu Bozdemir ile 26-28 Mayıs tarihleri arasında ilki gerçekleşen Kadıköy Çevre Festivali’ndeki standında karşılaştım. Çocuklar ilgi ve merakla standa yaklaşarak çevreci kitaplarını seçiyor, yazarına imzalatmak için heyecanla bekliyorlardı.

Kelime Yayınları “Çevremi Seviyorum” serisinde on dört kitabı bulunuyor yazarın. En çok ilgimi çeken üç tanesini seçtim sizlerle paylaşmak için.

Kalemcik ağaçları geri getirebilecek mi?

Dünyada hiç kalem kalmamış olduğunu düşünün. Son Kurşun Kalem öyküsünde, Mert’in çantasından parkta düşüp bankının tahtaları arasına sıkışmış bir Kalemcik var. 50 yıl geçiyor ve kavurucu kuraklıklar nedeniyle bütün ağaçlar yok oluyor Bir gün Ekin ve dedesi bu Kalemcik’i buluyor ve Kaf Dağı’na kadar giden bir serüven başlıyor. Bu heyecanlı macerada, Kalemcik dünyada kalan son kurşun kalem olarak ağaçları geri getirebilecek “sihirli” tohumların bekçisi oluyor.

Ada küresel iklim değişikliğine çözüm bulabilecek mi?

Zamanda Yolculuk öyküsü, küresel iklim değişikliğinin dünyamıza etkilerini anlatıyor. İnsanların soğutucuların sürekli serinlettiği binaların dışına çıkamadığı, dışarıda ortalığı kavuran bir sıcaklığın olduğu bir zamanda yaşıyor Ada. Küçük bir kız çocuğu olmasına rağmen cesaretle yola çıkıyor ve hayalleri gerçeğe dönüşüyor.

Kerata denizlerdeki kirlenmeyi önleyebilecek mi?

Dansçı Caretta öyküsünde, yumurtasından yeni çıkmış deniz kaplumbağasının bir an önce denize ulaşması gerekiyor. Denize giden yolun başlarında iki şey keşfediyor: Annesini bulmak isteğini ve içindeki dans etme coşkusunu. Yolda ilerlerken denizdeki kirlenmeyi görüyor. Dansçı Caretta aklıyla, iyi kalbiyle, dostluk inancıyla ve dalga dalga yayılan dansıyla kirlenmeyi önlemek için çalışıyor.

Haberin Devamı

Ve diğer kahramanlar…

Çevreci cesur kahramanlar, “Ağlayamayan Bulut, Duman Çetesi, Renkli Eldivenler ve Küçük Kar Tanesi, Ajan Bilbo, Çamsakız ve Hareketli Sakızlar, Renkli Penguencik, Köpük Ülkesi, Koca Dev’in Koca Sebzeleri, Cin Atı, Mışıl Suyu ve Ayakizi Ülkesi” adlı kitaplarda da macera dolu farklı yolculuklara çıkıyor.

Hayatın çocuk yönünü keşfetmek

Banu Bozdemir ailenin en küçüğü olarak dünyaya geldi. İlkokul ikide köpeği Lassi’yle gazete almaya giden mahallenin ‘küçük gazeteci kızı’ imajını kazandı. Memur bir babanın kızı olarak gezgin başlayan hayatı çarşı pazarlarda ve oyun oynayarak sokaklarda geçti. Küçükken okumayı, yazmayı, bulmaca çözmeyi, rol kesmeyi çok seviyordu. Filmlere olan sevgi ve ilgisini hep içinde tutmayı bildi.

Haberin Devamı

Sinema yazarlığına Klaket sinema dergisiyle adım attı, Milliyet Sanat Dergisi ve Milliyet Sanat sayfalarında sinema başta olmak üzere diğer bütün sanat dallarında muhabirlik yaptı. cinedergi.com'da yazı işleri müdürlüğü, beyazperde ve otekisinema.com’da yazarlık yapıyor.

Hayatının çocuk kitabı yönünü keşfettiği için çok mutlu. Çocuk kitabı yazmayı çok seviyor ve sürekli yeni öyküler yazmaya devam ediyor.

Hayatının çocuk yönünü keşfetmiş ve unutmamış insanların yetişmesi için, yazmaya devam et kıvırcık, çizgi film gözlü kız… Yeni kitaplarını heyecanla bekliyoruz...

Aslı Dede

Yesilcocuk.com Kurucu & Yayın Yönetmeni

Web: www.yesilcocuk.com

Facebook: facebook.com/yesilcocukcom

Twitter: twitter.com/yesilcocukcom

Instagram: instagram.com/yesilcocukcom