Sağlıklı Beslenme Doğru beslenerek sağlıklı kilo vermenin altın kuralları

Doğru beslenerek sağlıklı kilo vermenin altın kuralları

31.01.2018 - 09:39 | Son Güncellenme:

Doğru beslenerek nasıl sağlıklı kilo verebilirsiniz? Zayıflamak isterken sağlığınızdan olmayın. Kilo vermek isteyenler az yiyince kilo vereceklerini düşünseler de durum hiç sanıldığı gibi değil. Aksine sağlıklı ve dengeli beslenmek kilo vermeyi sağlıyor.

Doğru beslenerek sağlıklı kilo vermenin altın kuralları

Diyetlerin çoğunun erkenden sonlanmasının ya da diyetlerden vazgeçilmesinin sebebi yorgunluk, zorlanma, konsantre olamama gibi durumlardır. Yetersiz ve dengesiz beslenerek diyet yaparsanız hem zihniniz hem de metabolizmanız yavaşlar. Bunun sonucunda kronik yorgunluklar hissedersiniz. İşinize, okulunuza kendinizi tam anlamıyla veremezsiniz. Ayrıca kısa vadede kilo vermeyi vaat eden diyetlerin sonucunda sağlığınızdan olabilirsiniz. Alışkanlıkları değiştirmek zaman ve sabır ister, kulaktan dolma diyetler metabolizmanızı altüst edebilir ve kilo verme süreciniz hem zorlaşır hem de uzar.

Haberin Devamı

21 gün kuralı

Kendinizde değiştirmek istediğiniz bir şey varsa eğer bunu 21 gün boyunca kendinizi zorlayarak yaparsanız sonrasında alışkanlığa dönüşür ve hiç zorlanmadan kendiliğinizden yapmaya başlarsınız. Kilo vermek hem zaman hem de sabır işidir. 21 gün boyunca kötü beslenme alışkanlığınızı hayatınızdan çıkarın ve sağlıklı beslenmeye başlayın. 21. günün sonunda kötü ve zararlı yiyecekleri kendiliğinizden istemeyeceksiniz. Sağlıklı beslenmek adeta yaşam tarzınız haline gelecek.

Uzmanınıza danışın ve bilinçlenin

Diyet yapmaya ve kilo vermeye karar verdiğinizde ilk olarak bir diyetisyene gidip kontrollerinizi yaptırın ve vücut ölçülerinizi öğrenin. Belki de kilo almanızın tek sebebi yemekler değildir. Sağlıklı yaşam hakkındaki kitaplardan ve programlardan faydalanın.Bunlardan öğrendiğiniz şeyleri kendi hayatınızda uygulayın.

Haberin Devamı

Ödüller ve hedefler koyun

İlk önce vermek istediğiniz ve ulaşmak istediğiniz kiloları net olarak belirleyin. Hedefiniz olmazsa baştan kaybettiniz demektir. Unutmayın, hedefi ne kadar yüksek koyarsanız gittiğiniz yol da o kadar fazla olur. Diyet programınıza başladıktan sonra kilo vermeye başlarsanız ödül günü adı altında kaçamak yapabilirsiniz.Bu sayede hem metabolizmanız hızlanmış hem de diyet sizin için daha kolay hâle gelmiş olur.

Yazarlar