Ekonomi Dolar düşüşte borsa çıkışta

Dolar düşüşte borsa çıkışta

23.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı’nın hafta sonu başlamasının ardından illikit piyasada yükselen dolar/TL, dün gün boyunca sakin bir seyir izleyerek 3.80’in altına geriledi. Güne yatay bir seyirle başlayan BIST-100 ise kurdaki gerilemenin de desteği ile yüzde 2’ye yakın yükseldi.

Dolar düşüşte borsa çıkışta

Piyasada dün operasyona ilişkin gelişmeler ve diplomatik yansımalar takip edildi. Reuters’a konuşan analistler jeopolitik risklere yönelik haber akışının TL varlıkların seyrinde etkili olmaya devam edeceğini belirtti. Bir bankacı, operasyon riskinin geçen hafta zaten fiyatlara girmeye başladığını ancak yine de Türkiye piyasalarının kapalı olduğu saatlerde dolar/TL’nin daha da yükseldiğini söyleyerek, “Bugün (dün) ise uluslararası anlamda operasyona yönelik sert bir tepki gelmemesi piyasaları rahatlattı. Genel olarak küresel piyasalardaki ılımlı hava da dolar/TL’de aşağı hareketi destekledi” dedi.

Haberin Devamı

Cuma günü 3.8064 seviyesinde olan dolar/TL, 3.8500’e kadar yükseldikten dün sabah 3.8300 seviyesindeydi. Kur gün içinde 3.7900’a kadar geriledi.