Gündem Dolar kaç lira oldu? Dolar Türk Lirası karşısında eriyor

Dolar kaç lira oldu? Dolar Türk Lirası karşısında eriyor

26.03.2019 - 22:17 | Son Güncellenme:

Dolar fiyatları ile ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. Milyonlarca vatandaşımızın en çok merak ettiği konuların başında gelen dolar fiyatlarında düşüş başladı. Peki 22:30 itibariyle 1 Dolar kaç Türk Lirası?

Dolar kaç lira oldu Dolar Türk Lirası karşısında eriyor

Dolarda düşüş başladı. Geçtiğimiz günlerde yükselişe geçen dolar, yeniden Türk Lirası karşısında değer kaybetmeye başladı. İşte son dakika dolar fiyatı...

DOLAR NE KADAR OLDU?

Haftanın son işlem gününde Türk lirası varlıklarda değer kaybı devam ediyor. Riskten kaçışta iç ve dış dinamikler etkili.

Haberin Devamı

TL'deki değer kaybına; dolardaki küresel değer kazancı, S&P'nin not indirimi, ABD faizlerinin yüzde 3'e yükselmesi, petrol fiyatlarındaki yükseliş, yaklaşan seçimler öncesi genişlemeci politikalar, son PMI verisinin ekonomideki beklenen bir ivme kaybının başlangıcına işaret etmesi ve yüksek enflasyon ile cari açık neden olarak gösteriliyor.

Merkez Bankası'nın faiz artışına karşın, küresel gelişmeler ve Türkiye'ye özgü endişelerle kur ve faizde yükseliş devam ediyor. Yukarı yönlü denemelerin zayıf kaldığı borsada da aşağı yönlü hareketler ağırlık kazanmış durumda.

Dün açıklanan ve beklentilerin üzerinde gelen enflasyon sonrası yukarı yönlü atak yapan dolar/TL, haftanın son işlem gününde de yeni zirvesini gördü. Kur, 4.2902 seviyesine kadar çıkarak rekorunu yeniledi.

Haberin Devamı

Dolar/TL şu dakikalarda 4.25 seviyesinden işlem görüyor. Euro/TL ise 5.09'dan işlemde.