Ekonomi Dolar ne kadar oldu?

Dolar ne kadar oldu?

12.07.2018 - 07:26 | Son Güncellenme:

Gece yarısı yaşanan ve yurtdışı kaynaklı yaşanan artış doları yeni tarihi zirvesine taşıdı. Dolar, Asya piyasalarında gece yarısı 4.9776 ile rekor kırarken, sabahki işlemlerde ise 4.90 seviyesinin altına çekildi. Analistler gece yarısı Asya kaynaklı yaşanan düşüşte Japon bireysel yatırımcıların satışlarının etkili olmuş olabileceğini ifade ediyor.

Dolar ne kadar oldu

Dolarda yaşanan hareketlilik devam ediyor. Dün öğleden sonra ABD-Çin arasında artan gerilimin etkisiyle gelişmekte olan para birimlerine yönelik atakla yönünü aşağı çeviren Türk Lirası, bir darbe de Asya piyasalarından yedi.

Haberin Devamı

Gece yarısı sığ piyasalarda yaşanan satış eğilimi doların TL karşısında doların 4.9776 seviyesine kadar yükselmesine neden oldu. Analistler düşüşle ilgili net bir şey söyleyemezken, Japon küçük yatırımcılardan 'zarar-kes' satışları gelmiş olabileceğini ifade ettiler.

Bloomberg'e konuşan Ueda Harlow'un döviz analistlerinden Naoto Ono, "Türk Lirası'na dün güçlü satışlar geldi ve bu satış trendi Asya seansına taşındı. Bir olasılık, Japon küçük yaırımcıların Türk Lirası'nın dolar karşısındaki düşüşünün ardından zararlarını kesmek için satışa geçmeleri olabilir" dedi.

Bugün dolarda düşüş görülüyor. Açılış 4.90 seviyesinin altında gerçekleşirken kur şu dakikalarda 4.81 seviyesinden işlem görüyor. Euro/TL ise 5.63 seviyesinde.