Kylie Jenner’in dudak dolgusundan, Kelly Ripa’nın botoksa olan sevgisine kadar, enjekte edilebilir tedaviler olarak söyleyebileceğimiz dolgular ve botoks, pazardaki en çok konuşulan yaşlanma karşıtı seçeneklerden bazıları… Ne yazık ki, bu tür yaygın popülerlik birçok kötü efsaneye yol açtı ve bu enjekte edilebilir tedavilerle neyin mümkün olduğunu, hatta ne elde ettiğinizi bilmek zorlaştı. Yaşlanma karşıtı enjeksiyonlar söz konusu olduğunda gerçek ve kurgunun birbirine karıştığını ve bu uygulamaları yaptırmayı düşündüğünüzde ise kafanızın daha çok karıştığı ise bir gerçek. Sırayla bakalım:

Haberin Devamı

Dolgular ve botoks önleyici tedavilerdir

Güzellik dünyasındaki tartışmalara rağmen, evet, bazı yaşlanma belirtilerini önlemeye yardımcı olmak için aslında enjekte edilebilir tedavilerin kullanılabileceğini ve güvenle uygulatabileceğinizi söylemek isterim. Yaşınızdan dolayı enjekte edilebilir maddeleri yok saymayın. Yüzünüzde çizgileri fark ediyorsanız ve bu sizi rahatsız ediyorsa, tedaviye daha erken başlamak daha genç bir görünümün korunmasına yardımcı olabilir. Botoks kaş çatmalarına, alın kırışıklıklarına ve diğer kırışıklıklara neden olan tekrarlayan yüz kas hareketlerini önleyerek çalışır. Bu tekrarlayan hareketleri botoks ile azaltırsanız, esasen bu mimik tekrarını kırabilirsiniz ve zamanla ifade çizgileriniz yumuşamaya başlar. Bu şekilde, önleyici botoks daha uzun süre daha genç görünmenizi sağlar. Dolgu maddelerinin de önleyici bir etkisi olabilir. Örneğin, hyaluronik asit dolgu maddeleri ciltte kolajeni arttırır, bu da cildi sağlam, pürüzsüz ve genç tutmada anahtar faktördür.

Fiyatlara dikkat edin

Çok düşük bir fiyatla reklamı yapılan herhangi bir kozmetik uygulama seçeneği görürseniz, hemen oradan uzaklaşın. Çünkü ucuz botoks demek aşırı sulandırılmış veya enjeksiyonun uygun şekilde eğitilmiş bir doktor tarafından yapılmayacağına dair bir işarettir. Kötü yapılan enjeksiyonları izleyen aylar boyunca "donmuş" bir görünüme sahip olabilir ya da hiçbir faydasını göremezsiniz. Dolgular söz konusu olduğunda başka bir korkutucu olasılık daha var. Dermal dolgu maddeleri olarak onaylanmamış ürünlerin dolgu niyetine enjekte edilmesi! Bu tehlikeli ürünler kullanılırsa sağlığınızla oynanır.

Haberin Devamı

Enjekte edilebilir maddelerin ömrü aynı değildir

Her ne kadar enjekte edilebilir maddelerin sonuçlarının belli bir süre süreceğini belirtmeme rağmen, her hastanın farklı olduğunu da söylemek gerekiyor. Kırışıklıklarınızın ciddiyetine, vücudunuzun çalışma mekanizmasına ve enjeksiyonlar arasındaki zamana göre, sonuçlarınız daha uzun sürebilir veya normalden kısa sürüp, rötuş gerekebilir. Sabırlı olmalısınız, bedeninizin bu maddelere olan etkileşimini zamanla öğreneceksiniz.

Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın!

Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur -Doctor B

http://www.drb.com.tr