Dolgun Dudaklar İçin Altın Dokunuş!

Dolgun ve belirgin dudaklar kadınsı çekiciliğin önemli unsurlarından biridir. İnce, asimetrik ve yaşlanmaya bağlı olarak incelmiş dudaklara uygulanan dudak dolgusu, uygulanan kişinin psikolojisini olumlu etkileyen bir işlemdir. Dudak dolgusu işlemi, kısa süren bir işlem olmasının yanında enjeksiyon yöntemiyle uygulanan dolgu maddesi ile dudakları hacimlendirir, şekillendirir ve ağız çevresindeki bölgede çizgileri ve kırışıklıkları giderir.

Dudaklara hacim kazandırmak ve şekillendirmek için kullanılan dolgular vücut tarafından zamanla emilir ve etkisi zaman içinde geçer. Dudak dolgusunun etki süresi kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

Haberin Devamı

Daha Doğal, Daha Hacimli

İleri yaşlarda cilt altındaki hyaluronik asidin azalması sonucu cilt elastikiyetini kaybeder. Bunun sonucu dudaklarda sarkma ve uzama meydana gelebilir. Kadın ya da erkekte görülebilen bu deformasyon dudak dolgusu ile giderilebilmektedir. İnsan vücudu ile uyumlu hyaluronik asit içerikli dolgu materyalleri, su tutarak hacim oluşturan bir yapıya sahiptir . Dudak dolgusu için çoğunlukla hyaluronik asit tercih edilir. Yan etkisi yok denecek kadar azdır. Hyaluronik asit içerikli dolgular doku içinde kalıcı dolgu gibi yer kaplamaz; orantılı yayılır ve bu nedenle sinirlere baskı yapmaz; işlem sonrası dudakta his kaybı yaşanmaz.

Mutlaka uzman tarafından yapılması gereken enjeksiyon işlemi 10-15 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanır.

İşlem öncesi dudağa lokal uyuşturucu krem uygulanır. Uyuşması için 15 dakika beklendikten sonra enjeksiyona başlanır. Dolgu maddeleri de kendi içlerinde lokal anestezi etkisine sahip maddeler içerdiğinden işlem ağrısızdır.

Gözle Görülür Sonuçlar

Dolgu uygulandıktan sonra masaj ile tüm dudağa eşit bir şekilde dağılması sağlanır. Dudak kontürünün belirginleştirilmesi için bir miktar da dudak çizgilerine uygulanabilir. Sonuç hemen görülür. Enjeksiyona bağlı az miktarda da olsa ödem oluşabilir. Bu ödem soğuk uygulama ile kısa sürede dağılır. Dudak dolgusu ‘öğlen arası işlem’ olarak da anılır. Uygulanan kişi işine hemen dönebilir. İlk birkaç saat sıcak bir şeyler içmemesi yeterlidir.

Haberin Devamı

Aşırıya kaçmayan dudak dolgusu oldukça doğal görünür. Dolgunun etkinlik süresi kişiden kişiye değişebilir. Yaş, dudak yapısı, elastikiyeti, enjekte edilen dolgu maddesinin özellikleri, miktarı, kalitesi gibi faktörler etkinlik süresini etkiler.

Dudak dolgusu sanıldığı gibi mimik bozukluğuna yol açmaz. Uygulamalarda çoğunlukla geçici dudak dolgusu tercih edilir. Bu dolgunun vücutta ortalama kalış süresi 12 ila 18 aydır. Bu süre sonunda işlemi tekrarlamak gerekir. Pişmanlık ya da olası yan etkilerde vazgeçme gibi bir durum geliştiğinde endişeye gerek yoktur, çünkü en fazla 12 ay sonunda dolgu tamamen yok olacak ve dudak eski formuna dönecektir.

Prof. Dr. Şükrü Yazar

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.drsukruyazar.com

Instagram: /drsukruyazar

Facebook: /drsukruyazar