Cadde "Don Juan'ın Serenadı" 14 yıl sonra yeniden seslendirilecek

"Don Juan'ın Serenadı" 14 yıl sonra yeniden seslendirilecek

18.10.2017 - 17:17 | Son Güncellenme:

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), Mozart'ın "Don Juan'ın Serenadı" adlı eserini 14 yıl sonra yeniden İstanbul seyircisi için yorumlayacak.

Don Juanın Serenadı 14 yıl sonra yeniden seslendirilecek

İDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Suat Arıkan, Don Juan (Don Giovanni) denilince ilk akla gelen eserlerden birinin Mozart'ın "Don Juan'ın Serenadı" olduğunu belirterek, 'Serenatlar' konserinde bu esere de yer verileceğine dikkati çekti.

Haberin Devamı

Yazılmış ünlü tüm serenatların 'Serenatlar' akşamında seslendireceğinin altını çizen Arıkan, 4 Kasım'da Kadıköy Süreyya Operası Sahnesi, 9 Kasım'da ise Grand Pera Emek'te konserlerin gerçekleştirileceğini kaydetti.

Arıkan, 13 Ekim'de Avusturya'nın başkenti Viyana'da Don Juan konser-temsilinin rejisini üstlendiğini aktararak, Mozart'ın doğduğu şehirde Sedat Gürel-Güzin Gürel Sanat ve Bilim Vakfı tarafından düzenlenen etkinliğin çok yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Temsilde, Peter Valentovic'in şefliğinde Bratislava Orkestrası'nın sahne aldığını aktaran Arıkan, Burak Bilgili'nin Leporello'yu, Güneş Gürle'nin Don Giovanni'yi, Hande Soner Ürben'in Donna Anna'yı, Perihan Nayır Artan'ın Donna Elvira'yı, Caner Akın'ın Don Ottovia'yı, Murat Cem Orhan'ın Masetto'yu, Nesrin Gönüldağ'ın Zerlina'yı, Göktuğ Alpaşar'ın ise Il Commendatore rolünü canlandırdığını söyledi.