Gündem Dönemin en popüler güzellik sırrı “burun estetiği” ile ilgili bilmeniz gereken her şey!

Dönemin en popüler güzellik sırrı “burun estetiği” ile ilgili bilmeniz gereken her şey!

23.04.2018 - 12:17 | Son Güncellenme:

Son zamanların güzellik algısı hız kesmeden değişiyor. Her gün yepyeni makyaj malzemeleri piyasaya sürülüyor. Bütün bunlara bir de estetik yaptırmak eklendi. Özellikle burun estetiği kadınlar arasında çok popüler hâle geldi. Peki burun estetiği hangi şartlar altında yapılır? Her zaman estetik bir görüntü için mi yapılır? İşte burun estetiği hakkında merak edilen cevaplar.

Dönemin en popüler güzellik sırrı “burun estetiği” ile ilgili bilmeniz gereken her şey

Burun estetiği hangi durumlarda zorunludur

Haberin Devamı

Burun estetiği her zaman için güzel bir görüntü adına yapılmaz. Bazı ciddi sağlık problemleri de burun estetiği gerektirebilir.

Örneğin;

Kişinin burnu bir kaza sonucu kırılmış ve ya yamulmuşsa,

Burun kanallarında et varsa veya

Burun kanalları doğuştan darsa,

Burnun kemikli olması nefes alış-verişleri etkiliyorsa da kişinin burun estetiği olması gerekir. Bu gibi sorunların ameliyat gerektirip gerektirmediğine uzman doktorlar karar vermelidir.

Güzellik için burun estetiği

İnsanoğlunun en dikkat çeken ve ayırt edici özelliği olan yeri yüzüdür. Yüzün de en dikkat çeken bölümü burundur. Burun yüzün tam ortasında bulunan nefes almamıza yardımcı olan bir organdır. Son zamanlarda ise güzellik algısındaki değişimler ve popüler kültürle birlikte burun estetiği operasyonuna giren sayısı bir hayli arttı. Türkiye en çok estetik yaptıran ilk 10 ülkenin içerisinde yer almaktadır. Bazı doktorlar aşırı bir durum olmadığı sürece estetik yapmayı ret ederken bazıları ise zaten normal olan burnu iyice küçültüp komik bir duruma getirmektediler.

Haberin Devamı

Burun estetiği için gidilen muayenede neler olur

Burun estetiği için ilk önce iyi bir estetik cerrahı ile görüştüğünüzden emin olmalısınız. Çünkü en küçük bir hata gayet normal iş görebilen bir burnu çalışamaz hâle getirebilir.

İkinci olarak doktorunuza burnunuz ile ilgili bir şikâyetiniz var ise mutlaka anlatmalısınız. Gözden kaçan küçük detaylar büyük sorunlar getirebilir.

Yapılan ilk muayenede büyük oranla fiziksel kontroller yapılacaktır. Daha sonraları ise yüzünüzün HD fotoğrafları çekilip 3D programlar ile size en çok hangi burun şeklinin yakışacağına karar verilir.

Final aşamasında ise ameliyat için uygun vakit seçilir ve estetik yapılır.

Burun estetiği ameliyatından sonra olabilecekler

İyileşme süreci hastadan hastaya değişen bir durumdur.

Eğer ameliyat sırasında herhangi bir kemik kırması ve ya kıkırdak doku oynaması yapılmamış ise morluk ve şişlik durumu korkulduğu kadar olmayacaktır.

Burun estetiği geçiren kişilerin ilk bir ay boyunca burunlarında sürekli olarak akıntı olur. Bunun için yanlarında her zaman yedek peçete taşımaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

Burun estetiğinin ardından ilk 2 hafta ağır baş ağrıları çekilebilir. Bu durum çoğu zaman normaldir. Ancak doktor sürekli iletişim hâlinde olunması önemli bir detay olabilir.