‘’Anadolu yemeklerine aşk koyuyorsunuz’’
Anadolu yemeklerinde özellikle tarçın, kekik gibi baharatların tercih edildiğini ve bunların lezzetin yanı sıra insan sağlığı için de oldukça faydalı olduğunu dile getiren Öz sözlerini şu şekilde sürdürdü:
’’Anadolu yemeklerinin bir özelliği daha var. Anadolu yemeklerini aile olarak hep birlikte yersiniz. Bilgisayarla, telefonla uğraşmadan, insanlar birbirinin gözünün içine bakarak yemek yer. Bu da insanı daha mutlu eder ve sağlıklı olma oranını yükseltir. Anadolu yemeklerindeki ürünler topraktan çıktığı gibi sofraya gelir. Evet, Anadolu yemeklerinde bazı yağlar yüksektir, bu da bazı sağlık sorunları olanlar için sorun teşkil edebilir ama yemeklerde sebze, meyve gibi ürünler de olduğundan sağlığa zararları minimuma iner."