Cilt Bakımı Dudak çevresi neden kırışır?

Dudak çevresi neden kırışır?

26.01.2018 - 14:22 | Son Güncellenme:

Genellikle kadınlarda meydana gelen dudak çevresi kırışıklıklarına neyin neden olduğunu ve bu duruma karşı nasıl önlem alabileceğinizi biliyor musunuz? Yıllar geçtikçe ciltte oluşan kırışıklıklar elbette doğaldır fakat bu kırışıklıklar olması gerekenden daha erken çıkıyorsabu sebepler söz konusu olabilir.

Dudak çevresi neden kırışır

Dudak çevresi kırışıklıklarının belli bir yaştan sonra oluşması doğaldır. Ancak olması gerekenden erken oluştuysa görüntüsünü azaltmak ya da kırışmasını önlemek sizin elinizde. Sigara içmenizden su tüketmenize kadar birçok faktörün sebep olduğu dudak çevresi kırışıklıklarını önlemeniz mümkün. Dudak temizliğinize dikkat etmenizde fayda var.Özellikle aşırı derecede makyaj yapıyorsanız kesinlikle makyajınızı temizlemeden uyumamanız gerekiyor. Ek olarak cilt sağlığınız için fondöten ve pudra kullanımınızda dikkatli olmalısınız.

Haberin Devamı

Su

Cildinizin gençleşmesi ve vücudunuzdaki toksinlerin atılmasını sağlamak için günde en az 2 litre su içmelisiniz. Aynı zamanda cildinizin kaybettiği esnekliği size geri verecek olan en doğal besin sudur.

Sigara

Sigara kullanıyorsanız hem sağlığınızı hem de cildinizi düşerek sigarayı acilen bırakmalısınız. Sigaranın zararları saymakla bitmez.Özellikle cildinizin yaşlanmasına ve cildinizde kırışıklıklar oluşmasına neden olur. Sigara kullanımı,cilt sağlığınızın yanı sırabeden sağlığınız içinde oldukça zararlıdır.

Krem

Dudak kırışıklıkları, dudak kuruluğu nedeniyle de ortaya çıkmaktadır. Dudakkremi kullanmayı alışkanlık haline getirmelisiniz. Dudaklarınızısık sık nemlendirirseniz,dudak çevrenizin kırışmasını önleyebilirsiniz. Özellikle kadınlar,kırışıklıklarını gidermek için bıçak altına yatmaktalar. Kırışıklıkları, doğal yöntemlerle çözmek de mümkündür.

Haberin Devamı

Ağda

Dudağınızın üzerindeki tüyleri temizlemek için yapılan ağda, o bölgedeki deriyi zamanla inceltir. Bu nedenle dudağınızın üstü daha erken kırışabilir. Bu yüzden dudağınızın üstüne ağda yapmamalısınız.Dudağınızın üzerindeki tüylerden rahatsız oluyorsanız, lazer epilasyon yöntemini araştırabilir ve sorununuzu profesyonel bir güzellik merkezinde çözebilirsiniz.

Temizlik

Ciltteki ölü deriler ara sıra temizlenmelidir.Evde şeker ve Hindistancevizi yağı ile ya da kahve telvesiyle hazırlayacağınız peelinglerle cildinizi ölü derilerden arındırabilirsiniz.Peeling yapmak, kırışıklıklarınızdan kurtulmanıza da yardımcı olacaktır.

Yazarlar