Dudak Dolgusu Tasarımı

Dudaklar yüzdeki en şehvetli yerlerdir. Kirpiklerinizi istediğiniz gibi kırpıştırın, ancak sadece dudaklar aynı anda surat asabilir, baştan çıkarabilir ya da heyecanlandırabilir. Dudak dolgusu ile yapılan ince geliştirmeler, kişinin genel görünümünde önemli ve olumlu bir değişiklik yapabilir. Dudaklarınız istediğiniz kadar çekici değilse veya bir zamanlar oldukları gibi değilse, dudak dolgusu enjeksiyonu her yaş için ideal bir çözüm olabilir.

20'ler: Daha genç yaşlarınızdaki dudak dolgunlaştırmaları doğal asimetriyi, çok ince dudakları ya da dudakları daha şekilli hale getirmeyi hedefler. Dolgu enjeksiyonu tekniğiyle birkaç dakika içinde Venüs ya da Afrodit tipi dudak şekline sahip olunabilir.

Haberin Devamı

30'lar: Vücudun kolajen ve elastin kaybı ve yıllarca kurutucu güneşe maruz kalması dudaklardaki ve çevresindeki kırışıklıklara katkıda bulunur. Yine, dolgu maddeleri, bu endişeleri azaltmak için kullanılabilir. Dudaklara hem daha genç hem de doğal bir görünüm kazandırmak için oldukça az bir iyileştirme yapılması gerektiğinden, dolgu maddelerini dikkatli kullanan bir doktorla çalışmak çok önemlidir. Medyadaki kötü örneklerle karşılaşmamak için dudak tasarımının ve uygulamasının kişiye özel şekilde minimal düzeylerde yapılması gerekir.

20'li ve 30'lu yaşlardaki geliştirmeler, doğanın kişiye doğal olarak veremediği şeyleri düzeltmeye odaklanırken 40'lı, 50'li ve sonraki yıllardaki geliştirmelerin odağı, daha önceki gençlik görünümüne döndürmektir.

40'lar: 40'lı yaşlardaki tedaviler kuruluk ve incelmeyi önler. Gülme çizgileri daha belirgin hale gelir, dudakları çevresindeki oluklar açılır. Ve dudak şeklinin kendisi gibi dudakların etrafındaki alanlar da yapısal olarak değişmeye başlar. Ağız köşeleri zayıflayabilir, ağzı ve muhtemelen genel yüz ifadesi daha mutsuz görünmesine neden olacak bir hal alabilir. Dolgular, yaşlı görünümü gidermek ve dudakları çevreleyen derin olukları ve kırışıklıkları gidermek için uygulanabilir.

50'ler: Tüm görüntünüzdeki genel değişiklikler, dudakları daha da fazla değiştiriyor olabilir. Kollajen ve elastin kaybına bağlı ciltte esneklik eksikliği, orta yüzde başlayan sarkma, burun ve dudaklar arasındaki boşluğu uzatabilir, bu da zamanla dudakların düşmesi anlamına gelir.

Haberin Devamı

Doğal ve zarif görünüm önemli!

Alanında uzman bir cerrah, zarif bir şekilde dudak üstündeki eğriyi yani cupid yayını ortaya çıkarmak ve burun tabanından üst noktalarına uzanan dikey sütunları yeniden oluşturmak için dolgu maddeleri kullanabilirler. Bu sayede dudaklar, eski genç görünümünü geri kazanıyor.

60'lar ve üstü: Bu aşamada, cerrah, dudakların dolgunluğunu ve ağız çevresindeki yüz yapılarını restore etmek gibi kilit alanları yeniden inşa etmeye devam eder. Aynı tavsiye, 60'lı yaşlarda 20'li yaşlarda da geçerlidir: Arzu ettiğiniz görünüm açısından, alanında uzman bir estetik cerrahı tercih etmeniz çok önemlidir. Çok fazla dolgu maddesinin sizi güzelleştirmek yerine yüz anatominizi değiştirdiğini unutmayın.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Haberin Devamı

www.guncelozturk.com