Güzellik Dudakta uçuk neden çıkar?

Dudakta uçuk neden çıkar?

14.11.2017 - 16:53 | Son Güncellenme:

Dudakta uçuk çıkması kişiyi hem görüntü açısından hemde yemek yemeyi konuşmayı zorlaştırır. Günlük hayatta oldukça rahatsızlık veren bir durum olan dudakta uçuk çıkması neden ortaya çıkar, dudakta uçuğa ne iyi gelir diye merak ediyorsanız sizler için araştırmış olduğumuz bilgilere göz atabilirsiniz.

Dudakta uçuk neden çıkar

Uçuk genellikle dudakta meydana gelir ve ilk belirtileri ağrılı ve kaşıntılı bir şekilde ortaya çıkar. Dudakta uçuk çıkması durumu kişiye rahatsızlık veren ve günlük hayatta gülme, konuşma yemek yeme gibi durumları engelleyen bir sağlık sorunudur.

Genel olarak insanlar dudakta uçuk çıkmasının nedenini ve nasıl tedavi edildiğini bilmezler. Sizde dudakta uçuğa ne iyi gelir, dudakta uçuk neden olur gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız sizler için araştırmış olduğumuz bilgilere göz atabilirsiniz.

Uçuk çıkmadan önce belli başlı belirtiler vererek ortaya çıkar.

Dudakta uçuk çıkmasının belirtilerini özetlemek gerekirse;

1- Dudak kenarında meydana gelen kaşıntı ve ağrı
2- Dudakta uçuk çıkması durumu 24 saat kadar sürebilmektedir.
3- 24 saatin sonunda içi su dolu kabarcıklar, kızarıklık ve şişlik şeklinde kendini göstermektedir.

Sperm sayısını arttıran Saraçoğlu keçiboynuzu kürü

Uçuk neden çıkar?
Uçuğun meydana gelmesinin altında bir çok sağlık sorunu olabilir. Bunlardan en önemli olanı herpes virüsüdür. Herpes virüsünden meydana gelen uçuk, insanlar tarafından genelikle soğuk algınlığı gibi enfeksiyonel hastalıkların sonucunda ortaya çıktığı düşünülmektedir. Ancak bazı durumlarda dudakta uçuk çıkması, bağışıklık sisteminin çökmesine bağlı olarak meydana gelir. Bağışıklık sisteminin çökmesi sonucunda çeşitli viral hastalıklar beraberinde gelir .

Uçuğa neden olan virüsler ayrı ayrı sınıflandırılmaktadır. Bu visrüsler; HSV-1, HSV-2, HSV-3 gibi ayrı ayrı sınıflandırılmaktadır.

Uçuk aynı zamanda aşağıda vermiş olduğumuz sağlık sorunlarıyla ilişkili olarak ortaya çıkabilir.
• 1- Adet dönemi
• Ağır diyabet
• Ameliyat olmak
• Aşırı alkol tüketimi
• Aşırı A vitamini alınması
• Enfeksiyonlar
• Güneşte kalmak
Hamilelik
• Hormonal Değişimler
• Kansızlık
• Sık sık farklı kişilerle cinsel ilişki
• Stres
• Uykusuzlu
• Yetersiz Beslenme
• Yorgunluk
• Yüksek ateş

Uçuk bulaşıcı mıdır?
Uçuk bulaşıcı bir rahatsızlıktır. Genellikle tükürük ve yakın temas yoluyla bulaşmaktadır. Ancak şu durumuda aklımızdan çıkarmamak gerekir. Uçuğun bulaşması için bazı durumlarda herhangi bir tükürük veya yakın temas kurulmasına da gerek yoktur. Bu durumda uçuğun çıkmasını engellemek için önlem alınmasını zorlaştırmaktadır.

Virüsün bulaşması iiçin illaki yakın temas ve tükürük bulaşmasına gerek yok dedik ancak bir takım eşyaların ortak olarak kullanılması uçuğun oluşmasına davettiye çıkaracaktır. Bunu da göz göre göre yapmaya hiç gerek yoktur.

Uçuğun bulaşmaması için ne gibi önlemler alınması gerekir?
Dudakta uçuk çıkması genellikle çok fazla tekrar eden bir durumdur. Bu yüzden uçuğun çıkmasını engellemek için bir takım önlemleri almakta fayda var.

Uçuğu olan birisiyle mümkün olduğunca öpüşmemek yakın temas kurmamak gerekir.
Çatal kaşık gibi eşyaların ortak kullanılması virüsün size bulaşmasına neden olabilir.
Uçuğa elinizle dokunduğunuz zaman elinizi muhakkak yıkamanız gerekmektedir. Aksi taktirde uçuk, vücudunuzun başka bir bölgesine yayılabilir.

Uçuğa ne iyi gelir?
Dudak kısmında sürekli uçuk sorunu ile karşı karşıya kalıyorsanız evinizde bulunan malzemelerle uçuğu hızlı bir şekilde iyileştirebilirsiniz. Dudakta meydana gelen uçuğu vereceğimiz doğal yöntemlerle hızlı bir şekilde iyileştirmek için aşağıda vermiş olduğumuz önerilere göz atabilirsiniz.
İşte uçuğa ne iyi gelir sorusunun cevapları…


Mısır nişantası
1 kaşık mısır nişantası ile 1 kaşık içme suyunu karıştırıp macun haline getirin. Yatmadan önce uçuğunuza sürün. Uyandığınızda da nazikçe durulayın.

Buz yöntemi

Dudakta uçuk neden çıkar

Uçuk ağrının yanı sıra dudakta yanmaya da neden olabilir. Buz tutmak uçuğun üzerindeki derinin hem nemlenmesini hem de yanmasının geçmesini sağlar.

Aloe vera

Dudakta uçuk neden çıkar

1 çay kaşığı alo vera jelini direkt olarak uçuğun üzerine uygulayabilirsiniz.

Nane yağı
Uçuğu su ile temizleyin. Ardından pamuğu önce suya sonra da nane yağına batırıp uçuğa sürün. Günde 2 kez uygulamanız yeterli olacaktır.

Sarımsak
Ortadan ikiye bölmüş olduğunuz sarımsağı uçuğun üzerine sürün. Kısa süre içerisinde uçuğunuzun kuruyup düşmesine yardımcı olacaktır.

Yazarlar