Geri Dön

Ayça reçeli tarifi

Ayva reçelini düdüklüde yapmayı denediniz mi? Düdüklüde ayva reçeli nasıl yapılır, sorusunun cevabını sizin için paylaştık. Mükemmel lezzete sahip olan bu ayva reçelini mutlaka deneyin.

Ayça reçeli tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-1 kilo ayva
-1 kilo toz şeker
-5 su bardağı su
-6-7 adet karanfil
-1 çay kaşığı limon suyu

Ayvaların kararmaması için;
-Su ve biraz limon suyu

Ayça Reçeli Nasıl Yapılır?

-Ayvaları soyun istediğiniz boyutta küp küp kesin limonlu suda kararmaması için biraz bekletin.
-Ayvanın çekirdeklerini ortadan ikiye kesin.
-Doğradığınız ayvaların suyunu süzün düdüklü tencereye alın, üzerine toz şekerini, karanfili, suyu, limon suyunu
döküp karıştırıp ocağa alın.
-Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve önce yüksek ateşte pişirin, ses çıkarmaya başladığında ocağı kısın 10 dakika kaynatın.
-Ocaktan alın düdüklünün havası çıktıktan sonra kapağı açık bir şekilde 10 dakika daha kısık ateşte pişirip sıcak sıcak kavanozlara doldurup kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirip soğumasını bekleyin.

Püf noktası:

-Ayva reçelinizin kıvamını anlamak için reçelin altını kısın veya kapatın.
-Bir çorba kaşığı kadar tabağa alın buz dolabında bir kaç dakika bekletin.
-Kıvamı istediğiniz gibiyse ocaktan alın veya çok suluysa biraz daha kaynatın.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber