Geri Dön

Portakallı pırasa tarifi

Pırasa yemeğini portakal ile tatlandırıp yılbaşı için lezzetli bir zeytinyağlı hazırlayabilirsiniz.

Portakallı pırasa tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

5 adet taze pırasa

1 portakal

Yarım bardak zeytinyağı

1 çay kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

Portakallı Pırasa Nasıl Yapılır?

Pırasaları halka şeklinde doğrayın ve düdüklü tencereye koyun.

Üzerine portakal suyunu, zeytinyağını, tuzu ve şekeri ilave edin.

Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve kaynayana kadar pişirin.

Kaynayınca altını kısıp 6-7 dakika daha pişirin.

Portakallı pırasayı ılık olarak servis edin. Üzerine dereotu da ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber