Gündem Son dakika: Atatürk Havalimanı'nda şoke eden görüntü! Düğmeden çıktı...

Son dakika: Atatürk Havalimanı'nda şoke eden görüntü! Düğmeden çıktı...

24.05.2018 - 09:35 | Son Güncellenme:

İstanbul'a'a Brezilya'dan gelen ve havalimanında şüphe üzerine durdurulan bir yolcunun valizinden 416 gram kokain çıktı. Elbise düğmelerinin içerisine zulalanmış uyuşturucuyu para karşılığında taşıdığı tespit edilen ve sevk edildiği mahkemece tutuklanan yolcunun, uluslararası bir uyuşturucu şebekesinin kuryesi olduğu öğrenildi.

Son dakika: Atatürk Havalimanında şoke eden görüntü Düğmeden çıktı...

Atatürk Havalimanı'nda görev yapan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Profil Analiz uzmanları 20 Mayıs günü Brezilya'nın Sao Paulo kentinden gelen uçaktan inen bir yolcuyu hareketlerinden şüphelenerek izlemeye aldı. Güvenlik kameraları ve yakın takip izlemesinde telaşlı ve heyecanlı hareketleriyle dikkat çeken şahıs uzman ekiplerce durdurulup mülakat ve inceleme odasına alındı.

Haberin Devamı

İstanbul'a turistik bir gezi için geldiğini söyleyen 47 yaşındaki R.O.O. isimli yolcunun üst aramasında herhangi bir suç unsuruna rastlayamayan polis, şüphelinin valizini incelemeye aldı. Valizi açınca, torba içerisinde valizin gizli bir bölgesine saklanmış yüklü miktarda elbise düğmesini gören uzman ekip, yüzlerce elbise düğmesini tek tek inceledi. İçerisinde uyuşturucu olabileceğini değerlendirerek düğmelerden birini açan polis, kalıp halde düğme içerisine sıkıştırılmış toz madde gördü. Bir kaç düğmeyi daha açan ekipler onlarda da aynı şekilde toz maddeye rastlayınca düğmelere el koyup Brezilyalı yolcuyu gözaltına alıp emniyete götürdü.

Laboratuvar da incelenen ve 416 gram ağırlığında olan toz maddenin kokain olduğunun tespit edilmesinin ardından sorguya alınan Brezilyalı R.O.O. ilk ifadesinde düğmelerin içerisinde ne olduğunu bilmediğini ve Brezilya'dan bir arkadaşının İstanbul'da tanıdığı bir arkadaşına gönderdiğini ifade ederken 21 Mayıs günü sevk edildiği mahkemece tutuklandı.Yapılan soruşturmada uluslararası bir uyuşturucu şebekesinin kuryesi olduğu belirlenen Brezilyalı R.O.O. nun uyuşturucuyu Türkiye'de teslim edeceği şahıs ve şahıslarla ilgili polisin çalışması devam ediyor.

Haberin Devamı