Sevgili Milliyet-Pembenar okurları,

Suit-Düğün Dündü Bugün Bugün oyunu yakın zamanda tiyatro severler ile buluştu. Ümit Kantarcılar, Ceyhun Fersoy, Begüm Öner, Melis Kaygılaroğlu ve Ebru Şahin’in rol aldığı oyunda, yetenekli oyuncuların enerjik performansı göz dolduruyor.

Oyun, evlilik öncesinde hazırlık yapan bir çiftin yaşadığı olayları konu alıyor. Ya ‘’Doğru İnsan’’ tam evlilik öncesinde karşınıza çıkarsa? Evliliğe odaklanan genç ve güzel gelin ise hazırlıkların stresi ile yanı başında dönen dolapları fark edemezse? Öyle ise sözü daha fazla uzatmadan röportaja geçelim.

Haberin Devamı

BEGÜM ÖNER

Begüm hanım, genç ve güzel gelini oynuyorsunuz. Tamda genç kızların düştüğü o yanılgıya evlilik telaşı ile sizde düşüyorsunuz. Biraz rolünüzden bahsedebilir misiniz?

Evet, ne yazık ki bazen genç kızlarımız evliliği hedef haline getirip esas gerçeği gözden kaçırabiliyorlar. Rachel da kendisini bildi bileli Bill ile birlikte olup sadece onunla evlilik hayali kurmuş bu yüzden de bazı gerçekleri gözden kaçırmıştır ama ne demişler zararın neresinden dönersen kardır; bu yüzden sürprizli bir son sizleri bekliyor.

Eşinizle aynı sahneyi paylaşıyorsunuz. Bu durumum avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Ceyhun ile birlikte sahnede olmak çok büyük bir güven veriyor. Ama bazı anlarda Ceyhun’un gözlerinin içine bakıp da gülmemek çok zor oluyor.

Tiyatro dışında yeni projeleriniz var mı? Sizi yakın zamanda dizilerde görecek miyiz?

Şuanda netleşen bir proje yok ama görüşmelerimiz devam ediyor; içime sinen bir proje olduğunda neden olmasın

CEYHUN FERSOY

Ceyhun bey, Tom karakterinden bahsedebilir misiniz?

Tom; Bill in yakın arkadaşı, Bill ve Rachel in düğününü en iyi şekilde geçmesini istiyor, aynı zamanda da Bill in sağdıçı… Çok renkli bir karakter, heyecanlı ve sevimli bir tip...

Tom karakteri son derece dinamik bir karakter. Karaktere nasıl hazırlandınız?

Teksti okuduktan sonra Tom’ u rahat bir şekilde sahneye koyabileceğimi düşündüm. Bunun sebebi tekst çok iyi ve oynayacak fazla bir şey yok... Tom da zaten iyi olduğu için her oyuncunun oynamak isteyebileceği karakter. Doğal ve komik...

Haberin Devamı

Eşiniz ile aynı sahneyi paylaşmak nasıl bir duygu?

2 kat daha heyecan duyuyorum, hem oyun, hem eşimle oynamak çok değişik bir duygu... Ama sahneye çıktığım zaman o artık eşim olmuyor meslektaşım oluyor... Ama yine de çok heyecan verici bir durum

MELİS KAYGILAROĞLU

İlk tiyatro oyununuz ile tiyatro severlerin karşısına çıktınız. Nasıl bir heyecan?

Tarifi olmayan bir heyecan... 2008 yılında konservatuarın ilk gününde yaşadığım heyecanın ve mutluluğun bugüne yansımış hali. Keyfim çok yerinde. Artarak devam eden sahne tutkumu sonunda kusabiliyorum:)

Tiyatro oyunculuğu mu, yoksa dizi oyunculuğu mu daha çok keyif veriyor?

Mukayese dahi edemem ben. Sahne benim güvenli alanım. Kendimi en özgür hissettiğim yer burası. Dizi oyunculuğu bana çok matematik gibi geliyor, burada zamana teslim olabiliyorum.

Oyunda oda hizmetçisi rolüne hayat veriyorsunuz. Rolünüzden biraz bahsedebilir misiniz?

Rolüm tek kelimeyle; histerik. Oldukça deli bir kadını oynuyorum. Nasıl olduğu belli olmadan bir anda olayların merkezinde buluyor kendini Julie.. Gerisi için sizi düğünümüze bekleriz:)

Haberin Devamı

EBRU ŞAHİN

Oyunun genç ve güzel kızısınız. Hem Bill, hem Tom size aşık. Biraz karakterinizden bahsedebilir misiniz?

Karakterimin ismi Judy. Yanlış bir zamanda olmaması gereken bir yerde uyanıp sonra da duygularının peşinden giden, bir yandan da işlerin karışmasına sebep olduğu için zorunlu fedakârlıklar yapmak zorunda kalan, hayatta aradığı şeyi çok zamansız bulmuş ve onun telaşına düşmüş bir kadın.

Tiyatro rolüne hazırlanmak zor mu? Biraz hazırlık aşamasından bahsedebilir misiniz?

Her karakter her mecra için karakter hazırlık aşaması biraz sancılı olur. Benim ilk tiyatro ve ilk komedi deneyimim. Bu yüzden en zor kısmı gerçekle -mış gibi yaptığımız komedi kısmı arasındaki o ince çizgiyi tutturmak oldu benim için. Çünkü her şeye sinematografik bir algıyla bakıyordum ama vodvil için çok daha farklı bir zaman mekan algısı gerekiyor. Burada en büyük şansım yönetmenimiz Eyüp Emre Uçaray' ın nasıl bir kadın olması gerektiğiyle ilgili çok tatlı rejiler vermiş olması. Komedi yaptığımız için doğallığı çok kaybetmeden içimizden birini yansıtmaya çalışıyorum.

Çok fitsiniz. Özellikle ilgilendiğiniz bir spor dalı var mı?

Küçük yaşlarımdan beri sporun içindeyim ayrıca Spor Bilimleri Fakültesi mezunuyum. Kendi bedenimi iyi tanıyorum ve programımı oluşturabiliyorum. Özel olarak ilgileniyorum diyebileceğim bir şey yok çünkü aklınıza gelebilecek her branşı deneyimlemeyi seviyorum. Ama son zamanlarda dizi ve tiyatro arasında koşturmaktan evime en yakın branş olan kick boks ve reformer pilates e yöneldim diyebilirim:)

Marka danışmanlıkları, eğitimler, öneri ve görüşlerinizi bildirmek için bana aşağıdaki
adreslerden ulaşabilirsiniz.
Mail: tuvanaeroltu@hotmail.com
İnstagram 1: @tuvanaeroltu
İnstagram 2: @tuvanaeroltuilemarkalasma