Trabzon "Dünya Kur'an Okuyor" Projesi İş Birliği Protokolü

"Dünya Kur'an Okuyor" Projesi İş Birliği Protokolü

08.03.2018 - 12:58 | Son Güncellenme:

Proje kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Trabzon Sivil İnisiyatif Platformu arasında, başta Afrika olmak üzere dünyanın farklı ülkelerine 61 bin Kur'an-ı Kerim ve Elif Ba'nın ulaştırılması amacıyla iş birliği protokolü imzalandı

Dünya Kuran Okuyor Projesi İş Birliği Protokolü

TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Trabzon Sivil İnisiyatif Platformu arasında, "Dünya Kur'an Okuyor" projesi kapsamında iş birliği protokolü imzalandı.

Haberin Devamı

Başta Afrika olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinde bulunmadığından dolayı Kur'an-ı Kerim okuyamayan Müslümanlara Trabzon'dan 61 bin Kur'an-ı Kerim ve Elif Ba'nın ulaştırılmasını amaçlayan protokole, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen törenle imza atıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, törende yaptığı konuşmada, projenin çok sayıda destekçisinin olduğunu söyledi.

Projenin önemine dikkati çeken Gümrükçüoğlu, şöyle konuştu:

"Afrika'daki Müslüman kardeşlerimiz imkansızlıklardan ötürü ancak el yazısı ile çok zor koşullarda Kur'an-ı Kerim'in bir sayfasını tahta levhalara derç edip, onu ezberledikten sonra aynı tahta levhaları silip, kaynatılmış şekerle yazabildikleri sayfaları yine ezberleyerek hıfzetmeye, Kur'an-ı öğrenmeye ve öğretebilmeye gayret etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşları olarak bizler soruna çözüm olabilmek için 'Dünya Kur'an Okuyor' projesi kapsamında 61 bin Kur'an-ı Kerim temin ederek, kendilerine ulaştırılmak üzere bu gayretin içinde bulunduk."

Haberin Devamı

İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş da dünya üzerinde ulaşamayanlara Kur'an-ı Kerim ulaştırmanın önemli olduğunu ifade etti.

Kur'an-ı Kerim'in okunması ve hayatta tatbiki noktasında sorumlulukları olduğunu belirten Aktaş, "Bu manada din kardeşlerimiz olan kesimlerin Kur'an-ı Kerim'e ulaşmak, Kur'an-ı okumak noktasındaki zorluklarına çözüm bulabilmek maksadıyla tertip edilen bu kampanyaya biz de Milli Eğitim Müdürlüğü olarak katılıyoruz. Bunu kendimiz için de manevi olarak bir sorumluluk olarak addediyoruz." dedi.

Sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Sivil İnisiyatif Platformu adına protokole imza atan Ensar Vakfı Trabzon Şube Başkanı Ömer Topaloğlu da Trabzon'dan "Dünya Kur'an Okuyor" projesine 61 bin Kur'an-ı Kerim hediye edebilmek için yola çıktıklarını dile getirdi.

İnsanların hayra koşarak gittiğini aktaran Topaloğlu, "Biz bunun duyurusunu geniş şekilde yaparsak, çok kısa zamanda hedeflediğimiz rakamı yakalayacağımız ümidindeyim. Büyükşehir Belediye Başkanımız her türlü desteği veriyor. Milli Eğitim Müdürümüz de burada. İnşallah hedefimizi kısa sürede gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından Gümrükçüoğlu, Aktaş ve Topaloğlu tarafından protokol imzalandı.

Yazarlar