Ekonomi Dünya liderleri ile iş konuşacak

Dünya liderleri ile iş konuşacak

22.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Dünya liderleri ile iş konuşacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki hafta ABD’nin New York şehrinde düzenlenecek Bloomberg Küresel İş Forumu’na (Global Business Forum) katılacağı duyuruldu. Amerikan Bloomberg Haber Ajansı’nın açıklamasına göre bu yıl ikincisi yapılacak foruma Erdoğan ile birlikte 70’e yakın ülkenin devlet ve hükümet başkanları katılacak.

Haberin Devamı

Bloomberg’in patronu Michael Bloomberg, forumun resmi programını ve katılımcılarını açıkladı. Forum, küresel ticareti ve ekonomik işbirliklerini ortaklıklar yoluyla güçlendirmek, global liderliği tartışmak ve teknolojiyi dizginlemek gibi konular üzerine odaklanacak. Son yıllarda dünya liderlerini bir araya getiren en büyük organizasyonlardan biri olacak etkinlik 26 Eylül’de New York’taki Birleşmiş Milletler binasına yakın Plaza Otel’de yapılacak.

3. büyük ülke olur!

Bloomberg Ajansı, dünyanın dev şirketlerini temsil eden 200’e yakın CEO’nun da etkinliğe katılacağını duyurdu. Habere göre foruma katılan şirketler bir araya gelse, dünyanın 3. büyük ekonomisini oluşturabilir.

Foruma katılacak isimler arasında Erdoğan’ın yanı sıra İngiltere Başbakanı Theresa May, Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque Marquez, Norveç Başbakanı Erna Solberg, Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Malezya Başbakanı Mahathir bin Mohamad, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, eski ABD Başkanı Bill Clinton da var.

Haberin Devamı

IMF Başkanı Christine Lagarde’ın da yer alacağı forumun katılımcı CEO’ları arasında IBM CEO’su Ginni Rometty, Baidu CEO’su Robin Li, Ford CEO’su Jim Hackett, Goldman Sachs Başkanı David Solomon ve Unilever CEO’su Paul Polman, Chobani CEO’su Hamdi Ulukaya da var.

BM’ye hitap edecek

Erdoğan, Birleşmiş Milletler 73. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere, 23-27 Eylül’de ABD’ye bir ziyaret gerçekleştirecek. Erdoğan BM Genel Kurulu’nun ilk günü olan 25 Eylül’de Genel Kurul’a hitap edecek. Erdoğan New York’ta ayrıca ABD’li yatırım ve iş çevreleriyle, kanaat önderleriyle, ABD’deki Türk ve Müslüman toplumu temsilcileri ile de bir araya gelecek.

Merkel ile program netleşti

Alman hükümeti sözcüsü Steffen Seibert, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Şansölye Angela Merkel’in ile 28 Eylül Cuma günü Başbakanlık Binası’nda görüşeceğini açıkladı. Seibert, Erdoğan ve Merkel’in 29 Eylül Cumartesi günü de çalışma kahvaltısı için bir araya geleceklerini söyledi.