Dünya Dünya onu alkışlıyor

Dünya onu alkışlıyor

22.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yeni Zelanda’da meydana gelen terör saldırısının ardından sergilediği performans ve soğukkanlı politikayla dikkatleri üzerine çeken Başbakan Jacinda Ardern, tüm dünyadan övgü ve alkış alıyor. 3

Dünya onu alkışlıyor

8 yaşındaki Başbakan, kararlılığının yanı sıra samimi yaklaşımıyla da beğeni topluyor. Televizyon sunucusu Clarke Gayford ile evli olan, geçen yıl dünyaya getirdiği kızı ve kedisiyle yaşayan Ardern, eski Pakistan Başbakanı Benazir Butto’nun ardından dünyada görevdeyken doğum yapan ikinci başbakan olmuş, 6 hafta annelik iznini kullanmıştı. Küçük kızıyla Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılan Ardern, kısa sürede Amerikan televizyon kanallarındaki sohbet programlarının popüler konuklarından biri olmuştu.

Haberin Devamı

BBC’nin derlediğine göre aslında agnostik (Tanrının varlığı hakkında kuşkulu) bir inanca sahip olan Ardern, 17 yaşında üyesi olduğu İşçi Partisi’nde yıllarca çalıştı. Parasız eğitim, kürtaj yasağının kaldırılması ve çocuklar arasında yoksulluğunun yok edilmesi gibi konularda mücadele veren Ardern, 2017’de seçimlere girdiğinde “kazanmasına zayıf bir gözle” bakılıyordu.

Boş zamanlarında DJ’lik yapmayı seven Ardern, cami saldırıları sonrasında gösterdiği tutumla imajını “kritik anlarda anda doğru şeyleri yapan etkili bir dünya lideri” konumuna yükseltti.

Yazarlar