Dünya Dünya renklenecek

Dünya renklenecek

17.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın en renkli festivali olan Holi’nin çıkış yeri Hindistan. Festivalde, insanlar rengarenk boyaları birbirilerinin üstüne döküp, çılgınca eğleniyor.

Dünya renklenecek

Boyalar, baharın gelişiyle başlayan renkliliği ve çok kültürlülüğü temsil ediyor. Festival, bu yıl Hindistan’da 20-21 Mart tarihlerinde yapılacak. Ayrıca dünyanın 50’den fazla ülkesinde de kutlanan Holifest, 27 Nisan’da da Sarıyer Life Park’ta gerçekleştirilecek. Holi dışında dünyanın birçok ülkesinde birbirinden ilginç festivaller düzenleniyor. O festivallerden tarihi yaklaşanlar şöyle:

Haberin Devamı

Beltane Ateş Festivali: Baharın gelişinin ateşle tasvir edilerek kutlandığı Beltane Ateş Festivali, 30 Nisan 2019’da Edinburg, İskoçya’da gerçekleştirilecek.

Afrikaburn: Güney Afrika’da Tankva Karoo Çölü’nde müzik, ateş, dans ve renkli kostümlerle kutlanan festival, bu yıl 29 Nisan-5 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

King’s Day: Hollanda kraliyet ailesinin doğum günü kutlaması olan King’s Day, Amsterdam’ın en büyük festivallerinden. 27 Nisan’da yapılacak festivalde, kraliyet ailesinin isminde yer alan ‘orange’ kelimesinden dolayı giysiler, içecekler, süslemeler her şey turuncu.

Cape Town Uluslararası Caz Festivali: 29-30 Mart’ta Güney Afrika Cape Town’da düzenlenecek festival, dünyanın en büyük caz etkinliklerinden.

Haberin Devamı

Snowbombing: Avrupa’da yılın son kış festivallerinden olan Snowbombing, 8-13 Nisan tarihlerinde Avusturya’nın Mayrhofen şehrinde düzenlenecek.

Songkran: Bangkok’ta binlerce insanın su savaşı yaptığı festival, 13-15 Nisan’da düzenlenecek. Songkran, Sanskritçe “Yeni Yıl” anlamına geliyor.