İzmir Dünya Üniversitesi: Ege Üniversitesi

Dünya Üniversitesi: Ege Üniversitesi

04.02.2018 - 12:04 | Son Güncellenme:

.

Dünya Üniversitesi: Ege Üniversitesi

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof.Dr. Necdet Budak, Türkiye’de eğitimlerine devam eden Ruanda ve Endonezyalı öğrencilerle bir araya geldi. Ege Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen toplantılarda öğrencilere seslenen Rektör Prof.Dr. Budak, yabancı uyruklu öğrencilerin sorunları ile yakından ilgilendiğini ve kapısının tüm öğrencilere sonuna kadar açık olduğunu söyledi.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak Endonezya ve Ruanda’dan eğitim için Türkiye’ye gelen öğrencileri Ege Üniversitesinde ağırladı. Prof. Dr. Budak, “Sizler, buradaki eğitiminizi tamamladıktan sonra, öncelikle Türkiye’nin sonra da Ege Üniversitesinin birer bilim ve kültür elçisi olacaksınız. Buradan mezun olduktan sonra da ikinci eviniz ve yurdunuz olan Türkiye ve Ege Üniversitesi ile ilişkilerinizi sürdürmeniz sizden beklentimizdir. Ülkelerimiz arasındaki kardeşlik köprülerinin sağlamlaşmasını gerçekleştirecek siz kardeşlerimizin her türlü sorunuyla ilgilenmek, burada kendi ülkenizde ve evinizde gibi hissetmenizi sağlamak bizim görevimiz. Ege Üniversitesinin yeni döneminde, biz yeni bir sayfa açıyor, yeni bir hamle başlatıyoruz. Bu dönemdeki en önemli hedeflerimizden biri uluslararası öğrencilerimizin hem sayısını hem de alacakları eğitimin kalitesini artırmak’’ diye konuştu.

"Türkçeyi severek öğrenmenizi dilerim"
Öğrencilere eğitimleri süresince Türkçeyi severek öğrenmeleri tavsiyesinde bulunan Rektör Prof. Dr. Budak, “Dileğim odur ki; Türkçeyi severek öğrenmeniz ve sonrasında da eğitim gördüğünüz alanda yetkin olmanızdır. Bu konuda bizden istediğiniz her türlü destek ve yardımı vermeye hazır olduğumuzu özellikle vurgulamak isterim" dedi. Prof. Dr. Budak, Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi H.E Wardana ve Ruanda Büyükelçisi H.E. Williams Nkurunzıza’yı makamında ağırladı. Ziyaretler sırasında Rektör Budak, iki ülke ile geliştirilen dostluk ve kardeşliğin artarak devam etmesini diledi.

127 ülkeden bin 625 öğrenci
Türkiye’nin 4. sırada kurulan ve bölgenin lider üniversitesi Ege Üniversitesinde dünyanın 127 farklı ülkesinden toplam bin 625 öğrenci eğitim görüyor. ABD’den Avustralya’ya ve Avrupa’nın pek çok ülkesinden CİBUTİ’ye kadar eğitim için Ege Üniversitesi’ni tercih eden yüzlerce öğrencinin bulunduğu listede ilk sırada 193 öğrenci ile İran yer alıyor. İran’ı 167 öğrenci ile Azerbaycan takip ediyor. Somali, Eritre, Çad gibi ülkelerden de öğrencilerin eğitim gördüğü Ege Üniversitesi’nde, Cibuti’den de beş öğrenci bulunuyor.