Dünya 120 kiloluk öğrencisi tarafından dövülen öğretmenin hayatı karardı

120 kiloluk öğrencisi tarafından dövülen öğretmenin hayatı karardı

16.11.2023 - 14:51 | Son Güncellenme:

Oyun konsoluna el konulan öğrenci tekme ve yumruklarla saldırdı, beyin sarsıntısı geçiren öğretmen bir daha okula dönemedi. ABD, lisedeki vahşeti konuşuyor.

ABD'nin Florida eyaletinde bir öğrenci, Matanzas Lisesi'ndeki asistan öğretmene saldırdı. 17 yaşında ve 1.80 cm boyundaki Brendan Depa adlı öğrenci, öğretmenlerden birinin oyun konsoluna el koymasının ardından saldırıya geçti. Yetkililerin otizm hastası olduğunu açıkladığı Depa, asistan öğretmen Joan Naydich'e arkadan saldırarak onu yere fırlattı.

Haberin Devamı

ANİDEN SALDIRDI

120 kiloluk öğrencisi tarafından dövülen öğretmenin hayatı karardı

Öğrenci, öğretmeninin, sırtına ve başına tekme ile yumruklar yağdırmaya başladı. Depa'nın gözü öylesine dönmüştü ki, zavallı öğretmen bilincini kaybedene kadar ona vurmaya devam etti. Naydich'in; beş kaburga kemiği kırıldı, ciddi bir beyin sarsıntısı geçirdi ve işitme kaybı yaşadı. Travmatize öğretmen yerel medyaya şunları söyledi:

"Beni saldırıdan önce tanıyan herkes artık tamamen farklı bir insan olduğumu biliyor. Tüm hayatım alt üst oldu."

OKUL 'ÜCRETSİZ' İZNE YOLLADI

120 kiloluk öğrencisi tarafından dövülen öğretmenin hayatı karardı

Naydich'i, yerde hareketsiz hale getiren şiddet güvenlik kameralarına yansıdı. Sosyal medyada yayılmasın ardından ise, hızla viral oldu. Fiziki rahatsızlıkları giderek artan Naydich, avukatlarının tazminat davasının çözülmesi için çabaladığını kaydetti ve saldırıdan bu yana Flagler İlçesi Okul Bölgesi tarafından neredeyse terk edildiğinin de altını çizdi.Yerel medyanın haberine göre Naydich, ağustos ayında farklı bir unvanla okula döndü ancak daha sonra 'ücretsiz' izne gönderildi.Düzenli gelir şansı elinden alınan öğretmen, artık ayakta kalabilmek için toplumun bağışlarına ve yardımlarına güvenmek zorunda. Saldırının ardından kendisi için açılan GoFundMe hesabı şu ana kadar yaklaşık 106.000 dolar topladı.

Haberin Devamı

30 YIL HAPİS CEZASI ALABİLİR

120 kilo ağırlığındaki öğrenci Depa geçtiğimiz ay, suçunu kabul etti. Naydich ise, savunma tarafının daha hafif bir ceza talep etmesi için anlaşmaya varmayı reddediyor. Davaya atanan Yargıç Terrence Perkins, Depa'yı şartlı tahliye ile en fazla 30 yıl hapis cezasına çarptırabilir.Ocak ayında yapılması planlanan duruşmada hem iddia makamının hem de savunmanın ifadeleri yer alacak. Depa'nın avukatları onun zihinsel eksikliklerinin altını çizerek, mahkemeye çıkmaya yetkin olmadığını savundu. Yargıç Perkins ise; savunma makamının talebini reddetti. "Sokaklarda özgürce yürüyemediğinden emin olmak istiyorum" diyen Joan Naydich, Depa'nın kendisini fiziki ve duygusal açıdan çökerten mide bulandırıcı olay sebebiyle maksimum sınır olan 30 yıl hapis cezasına çarptırılmasını istediğini de sözlerine ekledi.

Naydich, konuşmasının yavaşladığını ve devam eden bilişsel sorunlar yaşadığını kaydetti:

"Ne yazık ki, görünmeyen yaralarımın etkisi hayatımın geri kalanı boyunca devam edecek."