Dünya 1985’e geri dönüş!

1985’e geri dönüş!

11.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İlk kez 1985’te piyasaya çıkan Michael Jordan’ın ünlü ‘Jordan 1 Chicago’ modeli yeniden aramızda. Eskitilmiş detaylarla karşımıza çıkan model ‘sneaker’ severleri peşinden koşturdu.

1985’e geri dönüş

Can Çırnaz - ‘Sneaker’ dünyasının en sevilen modellerinden ‘Air Jordan 1’in ilk kez 1985’te piyasaya sürülen ‘Chicago’ renk temalı versiyonu bu yıl geri döndü. Genel anlamda sönük olan ‘sneaker’ piyasası bu modelin dönüşüyle canlanırken, tüm dünyada çok sayıda kişi bu ayakkabıları alabilmek için sıraya girdi, çekilişlere katıldı, internette mücadele etti!  ABD’de ve Avrupa’da 19 Kasım’da satışa sunulan ayakkabı saniyeler içinde tükenirken, ‘sneaker’ tutkunlarının çoğu tüm çabalarına rağmen bu modele yine ulaşamadı. Nike’ın, tüm ‘sneaker’ severlere ulaşması için 500 binden fazla ürettiği iddia edilen modeli elde etmek zor oldu.

Haberin Devamı

Eskitilmiş detaylar

Modelin bu kadar talep görmesinin en büyük nedeni Nike’ın modeli 2015’ten beri ilk kez piyasaya sunuyor olması. Model ayrıca son dönemde oldukça revaçta olan ‘vintage’ detaylar ile bezenmiş. Sanki 1985’te bir dükkân köşesinde unutulmuş ve yıllar sonra bulunmuş izlenimi veriyor. Bu nedenle isim olarak ‘Lost and found’ (Kayıp eşya) uygun görülmüş. Ayakkabı Türkiye’de Nike’ın sitesi ve Wunder gibi butikler aracılığıyla satıldı ve tüm dünyada olduğu gibi büyük ilgi gördü.

Maçta giydiği açık artırmada

Modelin piyasaya sürüldüğü tarihlerde, Michael Jordan’ın maçta kullandığı bir çiftin de açık artırmaya çıkarılacağı öğrenildi. ‘Christies Müzayede Evi’ tarafından açık artırmaya sunulan ayakkabı, 1985 yılına ait. Ayakkabının 200 bin ila 300 bin dolar arasında alıcı bulması bekleniyor. Bu konuda rekor ise yine Jordan’ın 1984’te giydiği ilk ayakkabı modeli olan Airship’e ait. Bu ayakkabı 2021’de 1 milyon 472 bin dolara satılmıştı.