Dünya Polisten 20 yılda 12 kadına tecavüz! Biri itirafçı oldu

Polisten 20 yılda 12 kadına tecavüz! Biri itirafçı oldu

21.01.2023 - 13:12 | Son Güncellenme:

İngiltere'de birçok kadına tecavüz eden polis memuru hakkında mide bulandıran bir detay ortaya çıktı. Söz konusu mağdur kadınlardan biri Carrick isimli polisin kendisine yaptığı iğrençlikleri tek tek açıkladı.

Polisten 20 yılda 12 kadına tecavüz Biri itirafçı oldu

Londra Emniyet Müdürlüğü'nde görevliyken 20 yıl boyunca 12 kadına en az 49 kez cinsel saldırıda bulunduğunu itiraf eden polis memuru David Carrick görevden alındı.

Haberin Devamı

"Seri tecavüzcü" olarak nitelendirilen David Carrick, kurbanlarını korkutmak için görevini kötüye kullandığını da kabul etmişti.

BBC'ye konuşan Londra Emniyet Müdürü Sir Mark Rowley, Carrick'in geçmişte görevden alınması gerektiğini ancak fırsatların kaçırıldığını belirterek kurumu adına özür diledi.

HİÇBİR AVUKAT SAVUNMAK İSTEMEDİ

Carrick'in suçlarını itiraf etmesi sonrası maaşı kesilmiş ve Londra Emniyet Müdürlüğü'nde hızlandırılmış "görevi kötüye kullanma süreci" başlatılmıştı. Süreç kapsamında Carrick bu sabah görevden alındığı oturuma katılmadı, suçlamalara yanıt vermedi. Oturumda Carrick'i temsil eden bir avukat da olmadı.

Polisten 20 yılda 12 kadına tecavüz Biri itirafçı oldu

47 yaşındaki Carrick, Parlamento ve Diplomatik Koruma Komutanlığı adlı özel bir birimde görev yapıyor ve silah taşıyordu. Ekim 2021'de bir kadının şikayetiyle başlayan soruşturma kapsamında Carrik önce geçici olarak görevden uzaklaştırılmıştı.

Haberin Devamı

Carrick, cinsel saldırı suçlarının çoğunu 2003-2020 yılları arasında, yaşadığı Hertfordshire bölgesinde işledi. Kurbanlarının bazılarıyla Tinder ve Badoo gibi çevrimiçi çöpçatanlık uygulamaları aracılığıyla tanıştı ve görevini onların güvenini kazanmak için kullandı.

KARAR 6 ŞUBAT'TA AÇIKLANACAK

David Carrick'in yargılandığı dava, Londra'da Southwark Kraliyet Mahkemesi'nden görülüyor. Carrick'in cezası 6 Şubat'ta açıklanacak. Ekim ayında yayımlanan bir rapora göre Londra Emniyet Müdürlüğü'nde yasaları çiğneyen ve görevini kötüye kullanan yüzlerce polis memuru hiçbir ceza almadan işine devam ediyor. Londra Emniyet Müdürlüğü özellikle cinsel istismar, kadın düşmanlığı, ırkçılık ve homofobi gibi suçların cezalandırılması konusunda yetersiz kalıyor.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken skandal olayla ilgili yeni bir detay daha ortaya çıktı. The Sun gazetesine yansıyan haberde, söz konusu polisin bir kadınla arasında geçen mide bulandıran konuşma yer aldı.

MAĞDURLARDAN BİRİ KONUŞTU

Yasal sebepler nedeniyle ismi belirtilmeyen kadın, 48 yaşındaki Carrick'in tecavüz edip işkence yaptığı tek kişinin kendisi sandığını belirtti. Söz konusu polisin gündem olması üzerine konuşan kadın, Carrick'in kendisine 'köle' dediğini aktardı.

Haberin Devamı

Polisten 20 yılda 12 kadına tecavüz Biri itirafçı oldu

Açıklamalarının devamında çıplak bir şekilde Carrick'in evini temizlediğini söyleyen mağdur şöyle konuştu:

'Beni aşağıladı. Beni küçük görmekten zevk alıyordu'

ÜZERİNE İDRARINI YAPTI

Bir tanışma uygulamasından tanıştıklarını belirten kadın, Carrick'in kendisine sık sık köle ve hizmetçi dediğini vurguladı. Carrick'in kendisine cinsel ve fiziksel zarar verdiğini de yetkililerle paylaşan kadın, bir gece Carrick'in kendisine tecavüz edip duşa soktuğunu ve burada üzerine idrarını yaptığını öne sürdü.

Polisten 20 yılda 12 kadına tecavüz Biri itirafçı oldu