Dünya 5 milyon dolarlık adam yakalandı!

5 milyon dolarlık adam yakalandı!

12.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, ülke dışında gerçekleştirilen bir güvenlik operasyonunda terör örgütü DAEŞ’in eski elebaşı Ebubekir el-Bağdadi’nin yardımcısı Sami Casim’in yakalandığını duyurdu. Kazımi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin ülkede yapılan seçimleri izlediği sırada istihbarat biriminin de ülke sınırları dışında en zorlu operasyonlarından birini gerçekleştirdiğini belirtti.

5 milyon dolarlık adam yakalandı

Irak Başbakanı, söz konusu operasyonda DAEŞ’in mali sorumlusu ve eski elebaşı Bağdadi’nin yardımcısı Sami Casim olarak bilinen kişinin yakalandığını kaydetti. Kazımi, operasyona ve yerine ilişkin ise detaylı bilgi vermedi. 2019’da ABD, Sami Casim’in de arasında olduğu üç önemli DAEŞ üyesi için 5 milyon dolar ödül koymuştu.

Haberin Devamı

Terör örgütü DAEŞ, Haziran 2014’te Irak’ın Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük vilayetlerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı. DAEŞ elebaşı Ebubekir el-Bağdadi, 26 Ekim 2019’da Suriye’nin kuzeyindeki İdlib’de ABD Özel Kuvvetlerinin düzenlediği operasyonda ölü ele geçirilmişti.

HALK SANDIĞA GİTMEDİ

Irak’ta yapılan erken genel seçimlere katılım oranı oldukça düşük kaldı. Irak Yüksek Seçim Komiserliği, seçime katılım oranının yüzde 41 olduğunu kaydetti. Bu seçimler, Ekim 2019’da dönemin hükümetine karşı patlak veren protestolardan sonra ilk erken genel seçim özelliği taşıyor. Ancak halkın herhangi bir umut göremediği için sandığa gitmediği ifade ediliyor. Irak’ta, Ekim 2019’da, dönemin hükümetine karşı geniş çaplı gösteriler düzenlenmişti. Mustafa el-Kazımi başkanlığında kurulan hükümet, erken seçim tarihini 10 Ekim 2021 olarak açıklamıştı. Ülkede, 2003’ten sonra ilk defa erken seçim gerçekleştirilmiş oldu.