Dünya 60’tan fazla çocuk hastanelik

60’tan fazla çocuk hastanelik

04.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Jamaika’da 7-12 yaşlarındaki 60’tan fazla ilkokul öğrencisi, kenevirden elde edilen uyuşturucu madde içeren şekeri yedi. Halüsinasyon gören çocuklar hastanelik oldu.

60’tan fazla çocuk hastanelik

Jamaika’da uyuşturucu madde içeren şeker yiyen onlarca çocuk hastaneye kaldırıldı. CNN’nin haberine göre, 7 ila 12 yaşlarındaki en az 60 ilkokul öğrencisi, kenevirden elde edilen uyuşturucu madde içeren şekeri bilmeden tüketti. Eğitim ve Gençlik Bakanı Fayval Williams, X’te yaptığı paylaşımda, şekerin, hastanede tedavi altına alınan çocuklarda kusma ve halüsinasyona neden olduğunu bildirdi. 60’tan fazla çocuğu tedavi gördükleri hastanede ziyaret ettiğini kaydeden Williams, şekerin fotoğrafını da paylaştı.  

Haberin Devamı

‘Çocukların ulaşamayacağı...’ 

Williams’ın paylaştığı fotoğrafta, şeker paketinin arkasında “çocukların ulaşamayacağı yerde saklayınız” ve “21 yaşından küçüklerin kullanımı için üretilmemiştir” diye hükümet uyarısı yer alıyor. ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) internet sitesindeki bilgilere göre, ürünün “marihuana ve kenevirin bir çeşidi olan” Cannabis sativa isimli bitkide bulunan psikoaktif ve sarhoş edici etkilere neden olan “Delta-8 tetrahidrokannabinol” isimli kimyasal bileşeni içerdiği belirtiliyor. Şeker ambalajında ürünün FDA tarafından onaylanmadığı bilgisi yer alıyor.