Dünya ABD polisi: Ele geçirdiğimiz esrarı fareler yedi

ABD polisi: Ele geçirdiğimiz esrarı fareler yedi

18.03.2024 - 11:04 | Son Güncellenme:

Amerika Birleşik Devletleri'nde polis merkezindeki fareler ele geçirilen esrarı yiyerek 'kafayı bulmuş'.

ABD polisi: Ele geçirdiğimiz esrarı fareler yedi

ABD'nin Louisiana eyaletinin New Orleans kentinde polis, esrar ele geçirse bile, emniyet binası içerisindeki davetsiz misafirlerin el konulan bu malı tüketmesine engel olamıyor. Zira kentin polis şefi Anne Kirkpatrick, New Orleans Belediye Meclisi üyelerine yaptığı açıklamada "Esrarımızı yiyen farelerin hepsinin kafası güzel" ifadesini kullandı. 

Haberin Devamı

Esrarın ve el konulan malın yenmesi nedeniyle devam eden bazı davalarla ilgili kanıtların ortadan kalktığına işaret eden emniyet yetkilisi, bu duruma çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

Yerel medyaya göre fareler, hamamböcekleri ve diğer haşarat, 1968 yılında inşa edilen polis departmanını uzun süredir istila etmiş durumda. Kirkpatrick, memurların masalarında fare pisliği bile buldukları şikayetinde bulundu. 
Bir gazeteye konuşan Kirkpatrick, "Sadece polis merkezinde değil. Tüm  bölgelerde var. Pislik had safhada.

Temizlik personeli, temizlenemez olanı temizlemeye çalışarak ödülü hak ediyor." şeklinde konuştu. Kentin polisi yıllardır yeni bir binaya geçmek için baskı yapıyor. Bir polis memuru, yerel bir gazeteye, "Bu korkunç bir şey." diye farelerle ilgili öfkesini dile getirdi.

Haberin Devamı

Aynı memur, 2005 yılında şehri sular altında bırakan felakete atıfla "Dürüst olmak gerekirse Katrina Kasırgası'ndan sonra hiç toparlanamadı." şeklinde konuştu. Yaklaşık 400 bin nüfuslu New Orleans, gece geç saatlere kadar süren partileriyle, eski bir İspanyol ve Fransız kolonisi olarak bugüne kadar gelen yerel kültür ve yemek sahnesini etkileyen farklı tarihiyle tanınıyor.