Dünya ABD’de yasaklanması planlanıyor: Saçları düzleştiren kimyasallar hedefte

ABD’de yasaklanması planlanıyor: Saçları düzleştiren kimyasallar hedefte

21.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kıvırcık saçların düzleştirilmesi için kullanılan kimyasal ürünlerin sağlığa zararlı olduğu belirtiliyor. Araştırmalara göre bu ürünler, içlerindeki kimyasal maddeler nedeniyle rahim kanserine yakalanma riskini artırıyor.

ABD’de yasaklanması planlanıyor: Saçları düzleştiren kimyasallar hedefte

Bu nedenle ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) rahim kanseri riski yarattığı belirlenen saç düzleştirici ürünleri yasaklamayı planlıyor.

Haberin Devamı

Sektörle görüşülecek

Özellikle ABD’deki siyahi kadınların kıvırcık saçlarını, zehirli bir gaz olan formaldehit içeren söz konusu kimyasal ürünlerle düzleştirdiği bildiriliyor. FDA sözcüsü Courtney Rhodes, gündemlerinde olan yasağın hem kuaför salonları hem de evler için geçerli olacağını söyledi. FDA, kanser yapmayan sağlıklı saç düzleştirici ürünler geliştirilmesi için sektör temsilcileriyle görüşecek.

Kanser tehlikesini yüzde 50 yükseltti

* Boston Üniversitesi’nden araştırmacılar, çoğu orta veya ağır saç düzleştirici ilaç kullanan 45 bin siyahi kadını 22 yıl takip etti.

* Bu kadınlar arasından sürekli kimyasal saç düzleştirici kullananlarda rahim kanseri riskinin, yüzde 50’den fazla arttığı belirtildi.