Dünya ABD'nin en iyi üniversitelerinden birinde saldırı! Müslüman öğrenciye arabayla çarpıp kaçtı

ABD'nin en iyi üniversitelerinden birinde saldırı! Müslüman öğrenciye arabayla çarpıp kaçtı

07.11.2023 - 14:03 | Son Güncellenme:

Standford Üniversitesi kampüsündeki olayda beyaz bir erkek aracıyla uzaklaşırken küfürler savurdu, polis nefret suçu soruşturması başlattı.

ABDnin en iyi üniversitelerinden birinde saldırı Müslüman öğrenciye arabayla çarpıp kaçtı

ABD'nin en iyi üniversitelerinden biri olan Stanford Üniversitesi'nin kampüsünde bir saldırgan, Müslüman Arap bir öğrenciye arabasıyla çarpıp kaçtı.

Haberin Devamı

Polis yetkilileri olayla ilgili nefret suçu soruşturması başlatıldığını duyurdu.

Saldırıya uğrayan öğrenci, cuma öğleden sonra kampüs içinde bir araç sürücüsünün kendisiyle göz kontağı kurduktan sonra hızlandığını ve kendisine çarptığını aktardı.

Sürücünün daha sonra aracıyla uzaklaşırken, Arap öğrenciye küfür ettiği ifade edildi.

ABC News'e konuşan öğrenci, "Bir nefret suçunun kurbanı olacağımı asla düşünmemiştim. Nefret dolu çığlıkları hâlâ kulaklarımda yankılanıyor" dedi.

Yaralanan öğrenci açıklamasında, "Fiziksel yaralar zamanla iyileşecek ama duygusal yaralar, sadece görünüşüm, kökenim ve inancım yüzünden hedef alınmış olma duygusu muhtemelen geçmeyecek" ifadelerini kullandı.

Hayati tehlikesi bulunmadığı belirtilen öğrenci, saldırganın 20'li yaşlarda kısa sarı saçlı beyaz bir erkek olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Stanford Üniversitesi Başkanı Richard Saller konuyla ilgili yazdığı mektupta, "Kampüsümüzde nefret temelli bir fiziksel şiddet olayının yaşandığını duymaktan son derece rahatsızız. Kampüsümüzde şiddet asla kabul edilemez. Nefret bazlı şiddet ahlaken kınanacak bir eylemdir ve olabilecek en güçlü şekilde bu eylemi kınıyoruz. Yaralanan öğrenci ve olaydan etkilenen herkes için derin endişelerimizi ifade etmek istiyoruz" dedi.

Stanford polisi, kampüste güvenlik önlemlerinin artırıldığını açıkladı ve olayla ilgili bilgi sahibi kişilerin güvenlik güçleriyle iletişime geçmesini istedi.

ABD'de iki hafta önce bir ev sahibi Müslüman kiracılarına bıçakla saldırmış, olayda anne ağır yaralanırken, 6 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetmişti.

7 Ekim'de Hamas'ın Gazze sınırındaki İsrail yerleşimlerine düzenlediği saldırılarda 1400 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından, İsrail ordusunun Gazze'ye düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 4 bin 104'ü çocuk, 2 bin 641'i kadın olmak üzere 10 bin 22 kişi öldürüldü.