Dünya Adaylığı ‘aksaklıkla’ başladı

Adaylığı ‘aksaklıkla’ başladı

26.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD’de 2024 yılında yapılacak seçimler öncesinde başkanlık yarışı kızışmaya başladı. Nitekim Başkan Joe Biden ve Donald Trump’ın ardından Florida Valisi Ron DeSantis de, Cumhuriyetçi Parti’den adaylığını açıkladı.

Adaylığı ‘aksaklıkla’ başladı

DeSantis, adaylığını bir video mesajıyla ve Twitter’dan bir cümleyle kamuoyuna açıkladı. Florida Valisi, mesajında, “Başkan olmak için yarışıyorum” ifadesini kullandı. Ron DeSantis bu mesajının ardından da Twitter’ın sahibi Elon Musk’la sosyal medya platformunda bir söyleşiye katıldı. Ancak söyleşi, teknik sorunlar nedeniyle planlanan saatinden 20 dakika sonra başlayabildi. Konuşmanın başlamasıyla yüzbinlerce Twitter takipçisi platformu terk etti. Bir ara söyleşi 600 binden fazla dinleyiciyi kendisine çekse de, söyleşinin sonunda 300 binden az dinleyici vardı.

Haberin Devamı

Florida Valisi, Musk’la söyleşisinde adaylık yarışına katılmasının amacının Cumhuriyetçi Parti’yi kaybetmek kültüründen kurtarmak olduğunun mesajını verdi. VOA’nın haberine göre DeSantis, “Son yıllarda Cumhuriyetçi Parti’yi saran kaybetme kültürüne son vermeliyiz... Geçmişin eski dogmaları gelecek için yetersiz. İleriye bakmalıyız, geriye değil” ifadelerini kullandı.
Ron DeSantis anketlerde Trump’ın gerisinde bulunurken, partideki adaylık yarışında eski başkan Trump’a karşı en güçlü rakip olarak görülüyor. CNN’in anketine göre, Trump’a destek, Cumhuriyetçi seçmenler arasında yüzde 53 olurken, aynı ankette DeSantis’e destek yüzde 26 çıktı. Trump, DeSantis’i sadık olmamakla eleştiriyor, kendisinin desteğiyle Florida Valisi olduğunu belirtiyor.

Haberin Devamı

Cumhuriyetçi Parti’de başkan adaylığı için şimdiden birçok isim yarışa dahil olduğunu açıkladı. ABD’nin BM eski temsilcisi Nikki Haley, Arkansas eski valisi Asa Hutchinson, Senatör Tim Scott bu isimlerden bazıları. Bununla birlikte anketlerde Trump’a en fazla yaklaşabilen isim Ron DeSantis görünüyor. 44 yaşındaki Florida Valisi Cumhuriyetçi Parti’nin yükselen yıldızlarından biri olarak değerlendiriliyor. DeSantis Kasım ayındaki eyalet valilik seçimlerini Demokrat rakibine fark atarak kazanmıştı.