Dünya Ağzında maske, gözünde gözlük vardı! 2 yıl ne yaşadığını bilmeyen adamın gizemi

Ağzında maske, gözünde gözlük vardı! 2 yıl ne yaşadığını bilmeyen adamın gizemi

08.04.2023 - 11:36 | Son Güncellenme:

Hayatında her şey yolunda gidiyordu. Ancak bir gün hiç beklenmedik bir anda ortadan kayboldu. Tam 2 yıl boyunca onu bulmak için her yol denendi ama tüm çabalar başarısızlıkla sonuçlandı, ta ki geçen haftaya kadar... İşte kumsaldan yola fırlayıp trafiğin ortasına dalan ve kimsenin anlam veremediği hareketlerle tüm dikkatleri üzerine çeken 'hayalet adam'ın yaşadıkları.

Ağzında maske, gözünde gözlük vardı 2 yıl ne yaşadığını bilmeyen adamın gizemi

Derleyen: Betül Yasemin Keskin / Milliyet.com.tr - Henüz 20'li yaşlarının ortasında, sıradan ve sorunsuz bir hayat yaşıyordu. Takvimler 2021 yılının 2 Ekim'ini gösterdiğinde ise her şey bir anda kendisi ve yakın çevresi için değişmişti. ABD'nin Arksansas eyaletinde yaşayan 27 yaşındaki Harley McCourt bir anda ortadan kayboldu, bir daha ondan hiçbir kimse haber alamadı. Peki McCourt'a ne olmuştu? Bu bilinçli bir kaçış mıydı yoksa başına bir şey mi gelmişti? Akıllara durgunluk veren hikaye işte tam da böyle başladı.

Haberin Devamı

Ağzında maske, gözünde gözlük vardı 2 yıl ne yaşadığını bilmeyen adamın gizemi

KAÇTI MI YOKSA KAÇIRILDI MI?

2 Ekim 2021'den beri çocuklarından bir haber alma umuduyla yeni güne başlayan McCourt ailesi perişandı. Adeta yer yarılmış, Harley de içine girmişti. Ailesi, polise oğullarının içe kapalı ve asosyal bir adam olduğunu, cep telefonu kullanmadığını, insanlarla çok fazla iletişim içinde olmadığını anlatmıştı. Polisin aylar süren arama çalışmaları çoğu zaman sonuçsuz kalsa da ailesi umudunu yitirmeyecekti. 

Harley McCourt'un ailesi, çok fazla sosyal olmayan oğullarının başına bir şey gelmiş olduğundan neredeyse emindi. Onlara göre Harley McCourt evden bilinçli bir şekilde ayrılmamış, birileri tarafından zorla kaçırılmıştı. Gencin evinde yapılan ilk aramalarda da McCourt'a ait ilaç ve diğer kişisel eşyalarının hâlâ odasında olduğunu fark etti. Ancak ortada ilk başta göze çarpmayan ancak zaman içinde fark edilen bir şey eksikti, o da genç adama ait siyah renkli tenis ayakkabılarıydı.

Haberin Devamı

TRAFİĞİN ORTASINDA KORKUSUZCA YÜRÜYORDU

Harley McCourt'un adeta sırra kadem basmasının üzerinden tam iki yıl geçtikten sonra geçtiğimiz haftalarda gence dair şaşırtıcı bir iz bulundu. Teksas eyaletindeki Galveston bölgesinde tuhaf bir görüntüyle karşılaşan ekipler büyük bir şok yaşadı. Yürüyerek kumsaldan yola fırlayan adam, korkusuzca trafiğin tam ortasında yürüyordu.

Sürücüler ve yol kenarındakiler bu adamın yaptığı harekete hiçbir anlam verememişti. Adamın yaptığı tuhaf harekete tanıklık edenlerden biri ise McCourt dosyasıyla yakından ilgilenen ve o esnada aracında olan bir polis memuruydu. Yoksa bu adam iki yıldır bir türlü izine rastlanmayan Harley McCourt muydu?

POLİS MERKEZİNE GÖTÜREMEDİLER

Karşısındaki adamın McCourt olabileceğini düşünen polis memuru, araç içindeki meslektaşına Harley olayından bahsetmeye başlamıştı. Ona göre karşısında gördükleri bu tuhaf adam McCourt'a oldukça benziyordu. Trafiğin akışına engel olmayan, yalnızca yolun ortasında duran adam bir suç işlemiyordu. Bu yüzden polis onu tutuklayıp polis merkezine götüremedi ve orada bıraktı.

Ağzında maske, gözünde gözlük vardı 2 yıl ne yaşadığını bilmeyen adamın gizemi

İKİ YIL BOYUNCA NELER YAŞADI?

Yoldaki garip adamın aslında iki yıldır kayıp oğulları olduğu kısa zaman içinde yapılan teftişler sonucu fark edilince McCourt'un annesi ve kız kardeşi haberi duyar duymaz Teksas'a gitti ve onu aramaya başladı. İkili, karış karış sahili aramaya başladıktan kısa bir süre sonra tam karşılarında McCourt'a benzeyen bir adam gördüler. Bu adamın suratında tıbbi bir maske, gözünde de güneş gözlüğü vardı.

Haberin Devamı

Kız kardeşi ve annesi, bu adamın Harley olduğuna emin olur olmaz hızlıca onun yanına koştu. Annesi ve kız kardeşini karşısında gören Harley de onlara koştu ve sarıldılar. McCourt, annesini ve kız kardeşini tanımıştı yani aklı karışmamış ya da hafızasını yitirmemişti. Ancak onlar tek bir kelime dahi etmemişti. Peki ama genç adam evinden oldukça uzak olan bu yerde ağzında maske ve gözünde gözlükle ne yapıyordu? Neden evine dönmemişti? Ya da ailesini görünce tek bir kelime etmemişti?

Oğlunu bulmanın mutluluğunu yaşayan McCourt'un annesi oğlunun kayıp olduğu günden beri dönem dönem paylaşım yaptığı sosyal medya hesabında bu kez güzel bir mesaj yayınladı: "Dün oğluma sarıldım, Harley ailesinin yanına döndü ve kalbim huzurlu..."

TÜM SORULAR HENÜZ CEVAPSIZ AMA...

McCourt, ailesine geride bıraktığı iki yılla ilgili aklının bulanık olduğunu ve bazı şeyleri hatırlamakta zorlandığını söyledi. Ailesi bunun üzerine McCourt'u bir hastanede tedavi görmeye ikna etti. Şimdi geride bıraktığı iki yıl içinde tam olarak neler yaşadığını hatırlamaya ve anlatmaya çalışıyor. Gerçekten hiçbir şey hatırlamıyor mu yoksa anlatamayacağı şeyler mi yaşadı, bu gibi detaylar halen bilinmiyor. Ancak ailesi McCourt'u bulduğu için çok mutlu. Cevaplanmayan onlarca soru işaretini bir kenara bırakan McCourt ve ailesi yalnızca oğullarını iyileştirmeye odaklanmış durumda.

Haberin Devamı

Ağzında maske, gözünde gözlük vardı 2 yıl ne yaşadığını bilmeyen adamın gizemi

Tam iki yıl önce esrarengiz bir şekilde kaybolan, ancak bulunduğunda oldukça sağlıklı görünen McCourt'a o iki yıl içinde tam olarak ne olduğu hâlâ bilinmiyor. Dedektifler Harley McCourt'un iki yıla yakın bir süredir nerede olduğunu ve başına neler geldiğini araştırıyor. McCourt'un ailesi ise sosyal medya hesaplarından kendi hikayelerine benzer hikayeleri olan kişilere asla vazgeçmemeleri gerektiğini hatırlatıyor.