Dünya Airbnb, hayal ettikleri evi inşa edebilmeleri için 100 kişiye 100 bin dolar veriyor!

Airbnb, hayal ettikleri evi inşa edebilmeleri için 100 kişiye 100 bin dolar veriyor!

24.06.2022 - 11:25 | Son Güncellenme:

Ev kiralama platformu Airbnb, çılgın fikirlerini hayata geçirebilmeleri için 100 kişiye 100 bin dolar vereceğini duyurdu.

Airbnb, hayal ettikleri evi inşa edebilmeleri için 100 kişiye 100 bin dolar veriyor

Airbnb, en çılgın fikirlerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak üzere, 10 milyon dolar dağıtıyor. Ev kiralama platformu, OMG Fonu'nun bir parçası olarak, insanlardan "dünyanın en çılgın alanları" için "dünya dışı" fikirler göndermelerini istiyor. Airbnb, Çarşamba günü yaptığı duyuruda, planların uzmanlardan oluşan bir ekip tarafından değerlendirileceğini ve başvuran ilk 100 kişinin her birine 100 bin dolarlık finansman sağlanacağını söyledi. Uygulama, fikrin ilham kaynağı, inşaat zaman çizelgesi, konumu ve çevresel etkisi hakkında bilgi istemleri içeriyor. Yarışmaya katılmak için son tarih ise 22 Temmuz 2022 saat 23:59 olarak açıklandı.

Haberin Devamı

UÇAN DAİRE, DEV BİR PATATES YA DA BOT...

Airbnb, platformda halihazırda mevcut olan olağandışı kayıtlara, örnek olarak çizme, UFO ve büyük bir patates şeklinde tasarlananlar da dahil olmak üzere çeşitli fikirleri sıraladı.

Airbnb CEO'su Brian Chesky, Twitter'da "Bu evlerden daha çok yaratılmasını kolaylaştırmak istiyoruz" dedi. Airbnb duyuruda, "Fon, kısmen son iki yılda ortaya çıkan artan esnek yaşam eğilimiyle şekilleniyor" ifadelerini kullandı. Açıklamada ayrıca "Bu değişikliğin bir parçası olarak Airbnb misafirleri, alışılmadık alanların özlemini çekiyor." denildi.

Airbnb, hayal ettikleri evi inşa edebilmeleri için 100 kişiye 100 bin dolar veriyor

Birkaç ev sahibi Insider'a geçen yılın aynı dönemine kıyasla bu yaz rezervasyonlarda bir düşüş gördüklerini söyledi.

Yarışma jürisinden Kristie Wolfe, Insider'a verdiği röportajda, bir fabrika işçisi olarak saatte 13 dolar kazanmasından, dört benzersiz kiralık eviyle Airbnb'nin en popüler ev sahiplerinden biri olmasına uzanan yolculuğunu anlattı.

Haberin Devamı

Airbnb, pandeminin dünya çapındaki ofisleri kapatmasından iki yıl sonra uzaktan çalışmayı benimsiyor: Nisan ayında şirket, çalışanlarının sonsuza kadar her yerde yaşayabileceğini ve çalışabileceğini duyurdu.

Airbnb CEO'su Chesky, "Şu anda olan şu ki, milyonlarca insanın artık haftada beş gün ofise geri dönmesi gerekmiyor. Ve şirketlerin büyük çoğunluğu çalışanlarından ofise geri gelmelerini istemiyor" dedi ve ekledi: "Bunun geçici bir durum olduğunu düşünmüyorum. Artık cin şişeden çıktı ve bu esnekliğin kalıcı olduğunu düşünüyorum" diye ekledi.