Dünya Altınlar için kazdığı tünel sonu oldu! Gizemli 'ruh' ölüme götürdü, 40 metreden savruldu

Altınlar için kazdığı tünel sonu oldu! Gizemli 'ruh' ölüme götürdü, 40 metreden savruldu

13.01.2024 - 14:49 | Son Güncellenme:

Rüyasında kendisini ziyaret eden gizemli 'ruh', anlatılmamış zenginliklerin ayaklarının altında yattığını rivayet etti. Gözlerini açtığında, gizli hazinenin keşfedilmek üzere beklediğinden emindi. Derhal hazırlıklara başladı ve 40 metreye kadar uzanan bir tünel kazdı. Ancak hazine hayalleri trajik ölümüyle son buldu.

Altınlar için kazdığı tünel sonu oldu Gizemli ruh ölüme götürdü, 40 metreden savruldu

Güney Amerika ülkesi Brezilya'da meydana gelen olayda, João Pimenta da Silva adındaki adam, 5 Ocak 2024 tarihinde evinin altında altın aramak için kazdığı çukura düşerek hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

João Pimenta da Silva'nın bir hayali vardı. 71 yaşındaki Brezilyalı adam bir sabah Minas Gerais'teki evinin altında 'gizli altın hazinesi' bulunduğundan emin olarak gözlerini açtı. 

RÜYASI KABUSA DÖNÜŞTÜ

Altınlar için kazdığı tünel sonu oldu Gizemli ruh ölüme götürdü, 40 metreden savruldu

Altınları kazıp çıkarmaya karar veren adam, bir tünel kazmaya başladı ancak Pimenta'nın rüyası, 40 metre yükseklikten düşerek ölmesiyle kabusa dönüştü.

Arnaldo da Silva adlı komşusu yerel basına verdiği demeçte, "João çukuru kazmak için bir yıldan fazla zaman harcadı ve kazı işi için çok sayıda kişiyi işe aldı" dedi.

'SAHİP OLDUĞU HER ŞEYİ SATTI'

Altınlar için kazdığı tünel sonu oldu Gizemli ruh ölüme götürdü, 40 metreden savruldu

Pimenta kazıya yaklaşık bir yıl önce başladı. Komşuları, rüyasında kendisine anlatılmamış zenginliklerin ayaklarının altında olduğunu söyleyen bir 'ruh' tarafından ziyaret edildiğine inandığını açıkladı.

Haberin Devamı

Bunun üzerine yaşlı adam gizli altını bulmaya koyuldu. Komşularının uyarılarına rağmen evinde yaklaşık bir metre genişliğinde ve 40 metre derinliğe uzanan bir tünel kazmaya başladı. Proje yoğunlaştıkça Pimenta da yardım almaya başladı.

Komşusu, Pimenta'nın 'sahip olduğu her şeyi' sattığını belirterek, "Delik hala sığken günde 70 Brezilya Reali ödeyerek işe başladı ancak derine indikçe maliyetler daha da arttı. Sonunda yardım eden herkese yaklaşık 100 dolar ödedi" dedi.

DERİNLEŞTİKÇE KARMAŞIK HALE GELDİ

Altınlar için kazdığı tünel sonu oldu Gizemli ruh ölüme götürdü, 40 metreden savruldu

Ancak proje devam ettikçe daha karmaşık hale geldi. Pimenta, tüneli derinleştirirken büyük bir taşa çarptı ve 71 yaşındaki adam 'dinamit alma' konusuna kafa yormaya bile başladı.

Zorluklar yüzünden vazgeçmeyen Pimenta, Antonio Wilson Costa adlı bir arkadaşıyla birlikte kazmaya devam etti. Ölümcül kaza gerçekleştiğinde, çukurdan çamur ve su çıkarmaya çalışıyordu.

Yerel basında çıkan haberlere göre Pimenta, çukurdan çıkmaya çalışırken ahşap bir tahtanın üzerinde kayarak tünelin 40 metre aşağısına düştü ve hayatını kaybetti. 

Pimenta'nın trajik ölümüne ve altın arama konusundaki sonuçsuz arayışına rağmen, olay yerine akın eden yetkililer onun işçiliğinden etkilendiklerini söylediler.