Dünya Amerikan medyası bombayı patlattı! ABD'li paralı askerler Gazze operasyonuna katılıyor

Amerikan medyası bombayı patlattı! ABD'li paralı askerler Gazze operasyonuna katılıyor

11.10.2023 - 11:04 | Son Güncellenme:

New York John F. Kennedy Havalimanı'nda çekilen bir kare büyük ses getirdi, Amerikan ordusunun özel kuvvetleri DELTA Force ve SEAL Team'in eski üyeleri Gazze'de devreye giriyor.

Amerikan medyası bombayı patlattı ABDli paralı askerler Gazze operasyonuna katılıyor

Gazze Şeridi'ni 2007 yılından bu yana yöneten Hamas'ın 7 Ekim Cumartesi gün ağarırken İsrail'e düzenlediği eşi benzeri görülmemiş saldırı, karadan, havadan ve denizden gerçekleşti. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları'nın İsrail'in sınıra ördüğü bariyerleri delik deşik edip kilometrelerce içerdeki yerleşimlere kadar ulaşması, bir ilk niteliği taşıyordu.

Haberin Devamı

Yüzlerce İsrailli sivil ve askerin öldüğü baskında hedef alınan yerlerden biri, Supernova müzik festivaliydi. Dünyanın birçok ülkesinden insanların katıldığı festival paramotorlu Hamas militanlarının baskınına uğradı, Gazze sınırına yakın konumdaki festival alanında 260 kişi öldürüldü. Yedi ayrı noktadan İsrail yerleşimleri ve şehirlerine giren Hamas üyeleri neredeyse 72 saat boyunca İsrail ordusuyla çatıştı, Tel Aviv yönetiminin sınır hattında kontrolü sağlaması Salı gününü buldu.

'İNFAZLAR SESLİ VE GÖRÜNTÜLÜ YAYINLANACAK'

Aksa Tufanı adı verilen Hamas operasyonunda ayrıca onlarca İsrailli asker ve sivil rehin alınıp Gazze'ye götürüldü. İsrail henüz kaç kişinin rehin alındığına dair net bir sayı veremiyor ancak rakamın en az 100 olduğu biliniyor. Bazıları motosikletlere bindirilen, bazıları ise kamyon kasasında sokaklarda gezdirilen rehineler arasında ABD, Tayland, İngiltere ve diğer birçok ülkenin vatandaşı da vardı.

Haberin Devamı

Askeri uzmanlara göre Hamas bu rehineleri Gazze'deki çeşitli yerlere dağıttı ve geçmişte yaptığı gibi İsrail hapishanelerinde tutulan mahkumların salıverilmesi için takas anlaşmasında kullanmayı planlıyor olabilir.

1973 yılından beri ilk kez resmen savaş ilan eden İsrail'in rehineler Gazze'de tutulurken nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor. Halihazırda İsrail savaş uçakları Gazze'yi yoğun şekilde bombalıyor, yüzlerce sivil hayatını kaybetti. İsrail ordusu bir kara operasyonuna girişileceğinin açık sinyallerini de verirken, rehinelerin devam eden hava saldırılarında ölmesinden korkuluyor. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, Pazartesi günü İsrail'in sivillerin yaşadığı evleri vurması halinde rehinelerin teker teker infaz edileceğini açıkladı. Örgütün sözcüsü Ebu Ubeyda, infazların sesli ve görüntülü olarak yayınlanacağını da ekledi.

ESKİ ÖZEL KUVVETLER ÜYELERİ İSRAİL YOLCUSU

Dünya Hamas'ın elindeki rehinelerin nasıl kurtarılacağını merak ederken, ABD New York'da bulunan John F. Kennedy Havalimanı'nda çekilen bir kare büyük ses getirdi. ABD merkezli yayın organı Messenger'a konuşan yetkililer, geçmiş yıllarda Amerikan ordusunun özel kuvvetleri DELTA Force ve SEAL Team'de görev yapmış bir ekibin İsrail'e gideceğini ve burada rehine kurtarma operasyonlarına katılacağını yazdı. Habere göre, emekli özel kuvvetler askerlerinin rehine operasyonuna katılması Amerikan ordusundan bağımsız bir adım.

Haberin Devamı

Yanı sıra, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Pentagon'un İsrailli uzmanlara yardım etmesi için rehine müzakerecilerini bölgeye gönderdiğini söyledi. Austin, söz konusu müzakerelerin yanı sıra gelecek kişilerin istihbarat ve planlama konusunda da İsrail'e yardımcı olacağını aktardı. The Messenger'ın haberine göre ABD'li ekip Tel Aviv'deki ABD büyükelçiliğinde halihazırda görev yapan bir birimle birlikte çalışacak.

Amerikan medyası bombayı patlattı ABDli paralı askerler Gazze operasyonuna katılıyor

BIDEN REHİNELERİ DOĞRULADI

ABD Başkanı Joe Biden, Çarşamba gününün ilk saatlerinde Hamas'ın elinde Amerikan vatandaşlarının olduğunu doğruladı. Washington, 20 ya da daha fazla ABD vatandaşından haber alınamadığını belirtti ancak kaç Amerikalının rehin alındığına yönelik sorular yanıtsız bırakıldı.

DELTA FORCE VE SEAL TEAM

Dünyanın daha önce birçok ülkede imza attığı operasyonlarla tanıdığı Delta Force'un rehine krizlerinde görev aldığı biliniyor. Gizli operasyonlar arasında baskınlar ve arabuluculuk da var.

Haberin Devamı

ABD donanmasının özel kuvvetleri Navy SEAL ise savaşların yanı sıra doğrudan saldırı ya da özel keşif görevleriyle tanınıyor. Ekibin ismindeki SEAL kelimesi Sea=deniz, Air=hava ve Land=yer anlamına geliyor.

Hem DELTA Force hem de SEAL Team'in emekli üyeleri ise, para karşılığında özel operasyonlarda görev alıyor.

İLK KARGO UÇAĞI İNDİ

İsrail'e koşulsuz destek veren ABD, ayrıca Hamas'la savaşın başlamasının ardından cephane ve askeri teçhizat yardımı gönderiyor. Amerikan yardımını taşıyan ilk askeri kargo uçağı, gece saatlerinde İsrail'e indi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın da bugün ya da Perşembe gününün ilk saatlerinde Tel Aviv'e ulaşması bekleniyor. Blinken, İsrailli yetkililerle görüşüp bir sonraki durağı Ürdün'e geçecek.