Dünya ‘Andrew Türkiye için canını verir’

‘Andrew Türkiye için canını verir’

15.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Tahliye edilen Amerikalı rahip Andrew Brunson’ın anne ve babası, Kuzey Carolina Eyaleti’ne bağlı Black Mountain kasabasındaki evlerinde Amerika’nın Sesi’ne konuştu. Baba Ron ve anne Pamela Brunson, oğullarının serbest kalmasından duydukları mutluluğu dile getirdi.

‘Andrew Türkiye için canını verir’

Baba Brunson, oğullarının Türk halkını her zaman çok sevdiğini, dolayısıyla asla Türk hükümetine ters düşecek bir şey yapmadığını savundu. Baba, oğlu Andrew ve eşinin Türkiye ile ilgili düşüncelerini şöyle aktardı:

Haberin Devamı

“Bir zamanlar bize, ‘Emekli olup Amerika’ya dönmeyi planlamıyoruz. Türkiye’de yaşayacağız, çünkü burada olmayı seviyoruz’ demişlerdi. Bu olanlar onlar için büyük bir hayal kırıklığıydı. Koşullar elverse, tekrar gitmekten çok mutlu olurlar. Türkiye’ye olan sevgileri, orada kaldıkları 25 yıl boyunca değişmedi. Türkiye’ye ve Türk halkına karşı hiçbir kinleri yok.” Anne Pamela da, “Bence Andrew Türkiye uğruna geri dönüp canını vermeye hazır” dedi. Baba Brunson, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için “Türkiye’nin zor bir zamandan geçtiğinin farkındayız. Bir ülkenin liderisiniz ve ülkede, ekonomide zorluklar yaşanıyor, üzerlerinde birçok baskı var. Onun için dua ediyoruz. Tanrı’nın onu alacağı kararlarda irfan sahibi kılması için dua ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Andrew Türkiye için canını verir’
Kilisesinde dua edildi

ABD’li din adamı Andrew Craig Brunson’ın ülkesine gidişinin ardından 8 yıldır önce kurduğu Diriliş Kilisesi’nde dün pazar ayini yapıldı . Dua edilen ayinde, Brunson’ın tutukluyken yazdığı ilahiler okundu. Brunson’ın tutuklu iken Hz. İsa için İngilizce yazdığı “Layıksın Her Şeyime” isimli ilahi kilisede Türkçe okundu. DHA